Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Επαφές στη Φρανκφούρτη για τα stress tests
[Κέρδος]: Επαφές στη Φρανκφούρτη για τα stress tests

[Κέρδος]: Επαφές στη Φρανκφούρτη για τα stress tests

Στη Φρανκφούρτη βρίσκονται οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, όπου θα έχουν συναντήσεις με στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την πορεία των stress tests και τη στρατηγική της επόμενης ημέρας.

Οι διοικήσεις των τραπεζών θα ενημερωθούν από πρώτο… χέρι και με περισσότερες λεπτομέρειες για τα νούμερα της άσκησης προσομοίωσης. Οι συναντήσεις στη Γερμανία θα αφορούν την τράπεζα Πειραιώς, τη Eurobank την Εθνική και την Alpha Bank.

Οι διοικήσεις των τραπεζών θα αποκτήσουν σαφή εικόνα για τα αποτελέσματα των stress test. Σύμφωνα με τη διαδικασία, η διοίκηση κάθε τράπεζας θα ενημερωθεί για το αν προκύπτουν κεφαλαιακές ανάγκες για την τράπεζα ώστε να υπάρξει χρόνος προετοιμασίας της στρατηγικής και του σχεδίου κάλυψης των αναγκών αυτών.

Τα επίσημα αποτελέσματα της άσκησης θα ανακοινωθούν 4 ή 5 Μαΐου. Σε περίπτωση που κάποια τράπεζα χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση θα της δοθεί χρόνος ικανός προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι η τεχνική ανάγνωση των στοιχείων που έχουν αποστείλει στον επόπτη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, τον SSM, θα αναδείξει την πολιτική απόφαση των πιστωτών για έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, τον ερχόμενο Αύγουστο, χωρίς κραδασμούς.

Θεωρούν – οι τραπεζίτες – ότι και οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι θα καταφέρουν να περάσουν τη δοκιμασία των ασκήσεων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων χωρίς να προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες που θα τους οδηγούσαν άμεσα σε υποχρεωτικές νέες εκδόσεις μετοχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!