Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Επ. Ανταγωνισμού: Κατάχρηση δεσπόζουσας θέση από Glaxosmithkline-Βαρύ πρόστιμο
[Κέρδος]: Επ. Ανταγωνισμού: Κατάχρηση δεσπόζουσας θέση από Glaxosmithkline-Βαρύ πρόστιμο

[Κέρδος]: Επ. Ανταγωνισμού: Κατάχρηση δεσπόζουσας θέση από Glaxosmithkline-Βαρύ πρόστιμο

Για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης καταδίκασε την Glaxosmithkline ΑΕΒΕ και την μητρική της Glaxosmithkline PLC η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με απόφασή της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση έκρινε ότι οι δυο εταιρίες καταχράστηκαν τη δεσπόζουσα θέση τους στην αγορά των αντιημικρανικών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της οξείας κρίσης της ημικρανίας, στην οποία εντάσσεται το φάρμακο Imigran, για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2000 έως και το 2004, με στόχο τον περιορισμό των παράλληλων εξαγωγών, μέσω της ολοσχερούς (ομοφώνως) και στη συνέχεια μερικής άρνησης (κατά πλειοψηφία) ικανοποίησης παραγγελιών του ιδιοσκευάσματος Imigran, παραγγελίες οι οποίες ήταν συνήθεις με βάση τα κριτήρια που προσδιορίστηκαν στην απόφαση του ΔΕΚ (νυν ΔΕΕ) στις συνεκδικασθείσες υποθέσεις C 468/06 έως C 478/06, κατά παράβαση των άρθρων 2 του ν. 703/77, όπως ίσχυε (νυν 2 του ν. 3959/2011), και 82 ΣυνθΕΚ.

Με την ίδια απόφασή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 1.168.343 ευρώ, (κατά πλειοψηφία) για την προαναφερόμενη παράβαση αναφορικά με το φάρμακο Imigran και για το ανωτέρω χρονικό διάστημα και (ομοφώνως) για την παράβαση των ίδιων διατάξεων ως προς το φάρμακο Lamictal, την οποία διαπίστωσε με αποφάσεις του το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, για τα χρονικά διαστήματα Νοεμβρίου 2000 έως Φεβρουαρίου 2001 και από 20 Απριλίου 2001 έως 19 Μαρτίου 2002.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!