Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Επ. Αντ.: Δεκτές οι προτάσεις ΔΕΠΑ για το αέριο που θα δημοπρατείται
[Κέρδος]: Επ. Αντ.: Δεκτές οι προτάσεις ΔΕΠΑ για το αέριο που θα δημοπρατείται

[Κέρδος]: Επ. Αντ.: Δεκτές οι προτάσεις ΔΕΠΑ για το αέριο που θα δημοπρατείται

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια αποφάσισε ομοφώνως και αποδέχθηκε πρόταση της ΔΕΠΑ Α.Ε. για τροποποίηση των δεσμεύσεων που υιοθετήθηκαν με προγενέστερες αποφάσεις (υπ’ αριθ. 551/2012, 589/2014, 596/2014, 618/2015) της, και ειδικότερα:

(α) την αύξηση των ποσοτήτων φυσικού αερίου που διατίθενται μέσω του προγράμματος ηλεκτρονικών δημοπρασιών και την τροποποίηση επιμέρους παραμέτρων λειτουργίας του εν λόγω προγράμματος, ενόψει και της επικείμενης ετήσιας δημοπρασίας, και

(β) την τροποποίηση των επιμέρους όρων που έχουν τεθεί στη ΔΕΠΑ αναφορικά με τη δέσμευση δυναμικότητας στα σημεία εισόδου του ΕΣΦΑ και, ακολούθως, την επανεξέταση της σχετικής δέσμης δεσμεύσεων, με γνώμονα την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών μετάβασης στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την κατανομή δυναμικότητας στα σημεία διασύνδεσης και για τη διαχείριση συμβατικής συμφόρησης (βάσει των Ευρωπαϊκών Κανονισμών 984/2013 και 715/2009 αντιστοίχως).

Ειδικότερα, με βάση τις τροποποιημένες δεσμεύσεις που ανέλαβε η ΔΕΠΑ:

Αναφορικά με τη διάθεση ποσοτήτων φ.α. μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών

• Οι νέες δημοπρατούμενες, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών δημοπρασιών, ποσότητες αυξάνονται κλιμακωτά ως εξής: 16% το 2017, 17% το 2018, 18% το 2019 και 20% το 2020.
• Κάθε συμπληρωματική δημοπρατούμενη ποσότητα, πέραν δηλαδή της τρέχουσας ποσότητας που αντιστοιχεί σε ποσοστό 10% της συνολικής ποσότητας που η ΔΕΠΑ προμήθευσε τους πελάτες της κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, θα κατανέμεται σε Προμηθευτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!