Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ενα επιχειρηματικό Success Story: Η Daimler έδωσε 40 εκατ. για το Taxibeat
[Κέρδος]: Ενα επιχειρηματικό Success Story: Η Daimler έδωσε 40 εκατ. για το Taxibeat

[Κέρδος]: Ενα επιχειρηματικό Success Story: Η Daimler έδωσε 40 εκατ. για το Taxibeat

Η δραστηριότητα του Taxibeat στο Περού και οι δυνατότητες επέκτασης στη Λατινική Αμερική ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η πιο δημοφιλής ελληνική εφαρμογή για την κλήση ταξί βρέθηκε στο στόχαστρο θυγατρικής του γερμανικού ομίλου Daimler, ο οποίος ελέγχει, μεταξύ άλλων, τη Mercedes Benz και τη Smart.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, το mytaxi, το οποίο αποτελεί θυγατρική της Daimler Mobility Services προχωρεί στην εξαγορά του 100% τoυ Taxibeat, με την Ελλάδα να γίνεται η 10η χώρα στην οποία θα δραστηριοποιείται το mytaxi, το οποίο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους «παίκτες» στον χώρο των εφαρμογών για την κλήση ταξί.

Το τίμημα και οι λεπτομέρειες της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκαν, αν και οι υπάρχουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα τίμημα της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον πως το Taxibeat δημιουργήθηκε το 2011 και η συνολική χρηματοδότηση που έχει λάβει ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ.

Ένας από τους βασικούς λόγους που το mytaxi εξαγόρασε το Taxibeat είναι η παρουσία του στο Περού, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργάζεται τόσο με επαγγελματίες οδηγούς όσο και με ιδιώτες οδηγούς, ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο με το Uber. Όπως έγινε γνωστό, η επιχειρηματική δραστηριότητα του Taxibeat στη Λίμα και στην Λατινική Αμερική θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή μονάδα με την ομάδα ανάπτυξης να παραμένει στην Αθήνα. Μάλιστα, το ελληνικό τμήμα του Taxibeat, το οποίο αυτή τη στιγμή απασχολεί 56 εργαζόμενους πρόκειται να διπλασιαστεί μέσα στους επόμενους 10-12 μήνες, όπως ανέφερε στο post του στο Facebook ο ιδρυτής της εταιρείας, Νίκος Δρανδάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!