Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Εμπόριο: Υποτονική η κίνηση στις θερινές εκπτώσεις – Ποιες αγορές «κινούνται»
[Κέρδος]: Εμπόριο: Υποτονική η κίνηση στις θερινές εκπτώσεις – Ποιες αγορές «κινούνται»

[Κέρδος]: Εμπόριο: Υποτονική η κίνηση στις θερινές εκπτώσεις – Ποιες αγορές «κινούνται»

«Μικρό καλάθι» κρατούν οι καταναλωτές το πρώτο 10ήμερο των φετινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν στις 9 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δίκτυο Συλλόγων-Μελών της ΕΣΕΕ, σε κεντρικές εμπορικές αγορές της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο δεκαήμερο των εκπτώσεων, οι καταναλωτές είναι αρκετά επιφυλακτικοί και διστακτικοί.

Οπως σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, “είναι προφανές ότι ηαγοραστική αμηχανία που παρατηρείται επηρεάζεται από τη χρονική σύμπτωση με την πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα”.

Στις περισσότερες αγορές της Αττικής, η κίνηση έως τώρα δείχνει αρκετά υποτονική, με εξαίρεση την περίπτωση της Καλλιθέας και της Κηφισιάς, όπου παρατηρείται μια αυξημένη κίνηση με ανοδική τάση για φέτος. Η αγορά της Θεσσαλονίκης κινείται σε χαμηλά επίπεδα σε αντίθεση με την Πάτρα, όπου ο Εμπορικός Σύλλογος δήλωσε ικανοποίηση από το πρώτο δεκαήμερο.

Στην εμπορική αγορά της Αθήνας, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να παρατηρείται τόνωση της αγοραστικής κίνησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κίνηση της αγοράς την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων για τις επιχειρήσεις που άνοιξαν ήταν μάλλον απογοητευτική, αφού δεν ξεπέρασε το τζίρο μιας απλής καθημερινής. Για την εμπορική αγοράς της Αθήνας, εκτιμάται ότι συνολικά οι φετινές θερινές εκπτώσεις θα κινηθούν τελικά χαμηλότερα από πέρυσι με τους Έλληνες καταναλωτές να κρατούν «μικρό καλάθι».

Ελπίδες και προσδοκίες εξακολουθούν να διατηρούνται από τον τουρισμό και την «εισαγώμενη κατανάλωση», σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, που σημείωσε οτι “θα περιμένουμε να κάνουμε συνολικό ταμείο τον Σεπτέμβριο”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!