Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΕΛΤΑ-ΔΕΗ: Από 45 έως 67 εκατ. το παρακρατηθέν ποσό των λογαριασμών
[Κέρδος]: ΕΛΤΑ-ΔΕΗ: Από 45 έως 67 εκατ. το παρακρατηθέν ποσό των λογαριασμών

[Κέρδος]: ΕΛΤΑ-ΔΕΗ: Από 45 έως 67 εκατ. το παρακρατηθέν ποσό των λογαριασμών

Σε απίστευτο ύψος υπολογίζονται τα ποσά των πληρωμένων λογαριασμών της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00% που έχουν παρακρατήσει τα ΕΛ.ΤΑ χωρίς να τα αποδώσουν στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με το Euro2day.gr, το εύρος κυμαίνεται μεταξύ των 45 και των 67 εκατ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις προέρχονται από τρεις διαφορετικές πηγές. Από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και από αρμόδιες πηγές στους κόλπους των δύο εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.

Η μεγάλη απόκλιση αποδίδεται αφενός στο ό,τι οι τελευταίες πλευρές συνυπολογίζουν και τα χρήματα, περίπου 20 εκατ. ευρώ, που είχαν παρακρατήσει επίσης τα ΕΛ.ΤΑ πέρυσι τον Μάρτιο. Κύκλοι του οικονομικού επιτελείου έχουν εικόνα για ποσά της τάξης των 45 εκατ. ευρώ, και κάνουν τους σχετικούς υπολογισμούς από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και ξεκίνησαν ξανά τα Ταχυδρομεία να μην αποδίδουν στη ΔΕH τους πληρωμένους, εμπρόθεσμα, λογαριασμούς ρεύματος.

Άγνωστο παραμένει, βέβαια, αν τα χρήματα αυτά του περσινού Μαρτίου, έχουν αποδοθεί στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού. Ή έστω αν έχουν αποδοθεί μερικώς.

Όπως και να χει, τα ποσά αυτά, σύμφωνα με άλλες πηγές, χρησιμοποιήθηκαν από τα ΕΛ.ΤΑ ως κεφάλαιο κίνησης, λόγω των τεράστιων προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

Άλλωστε και η ΔΕH σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα (10 Μαίου) αναφέρει: «Τον τελευταίο περίπου χρόνο έχει ανακύψει πρόβλημα με τις εξοφλήσεις των λογαριασμών πελατών της ΔΕH μέσω ΕΛΤΑ λόγω αστοχιών της εταιρείας αυτής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!