Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ο ελληνοϊταλικός αγωγός στο επίκεντρο επαφών Σταθάκη στη Ρώμη
[Κέρδος]: Ο ελληνοϊταλικός αγωγός στο επίκεντρο επαφών Σταθάκη στη Ρώμη

[Κέρδος]: Ο ελληνοϊταλικός αγωγός στο επίκεντρο επαφών Σταθάκη στη Ρώμη

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας, Κάρλο Καλέντα, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ συναντήθηκαν σήμερα, στη Ρώμη, στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης για την Ενέργεια, της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Συζήτησαν τα αποτελέσματα μελετών σχετικά με το σχέδιο κατασκευής αγωγού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία IGI Poseidon και χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο των κανόνων για το χρηματοδοτικό εργαλείο Connecting Europe Facility (CEF). Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς με τις μελέτες αποδείχθηκε ότι ο προτεινόμενος αγωγός είναι τεχνικά εφικτός και εμπορικά βιώσιμος.

Το σχέδιο στοχεύει στη δημιουργία μιας άμεσης διόδου εξαγωγών των αποθεμάτων της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη, συμπληρώνοντας άλλες εναλλακτικές που εξετάζονται. Εκτιμώντας τη στρατηγική αξία του σχεδίου, οι Υπουργοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν ομάδα εργασίας που θα παρακολουθεί την πρόοδο του σχεδίου και να εντοπίσουν μέσα κοινής υποστήριξής του, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, να συμπεριληφθεί ο αγωγός στην τρίτη λίστα έργων κοινού ενδιαφέροντος, προκειμένου να είναι εφικτή η πρόσβαση σε οικονομική υποστήριξη από το CEF, για να προωθηθεί η επόμενη φάση ανάπτυξης του έργου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!