Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ελληνογερμανικό επιμελητήριο: «Το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα βελτιώνεται»
[Κέρδος]: Ελληνογερμανικό επιμελητήριο: «Το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα βελτιώνεται»

[Κέρδος]: Ελληνογερμανικό επιμελητήριο: «Το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα βελτιώνεται»

Για το βάρος που δέχεται η Ελλάδα στο μεταναστευτικό και το επενδυτικό περιβάλλον, στάθηκαν οι ομιλητές στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Κατά την διάρκεια του δείπνου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), Δρ. Μπρούνο Καλ, τόνισε για το μεταναστευτικός πως η Ελλάδα «δέχεται το μεγαλύτερο βάρος έναντι άλλων χωρών ως τόπος άφιξης μεταναστών. Η αλληλεγγύη στην Ευρώπη επιβάλλει χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία που έχουν μεγάλα και δύσκολα, λόγω της θάλασσας, σύνορα, να μην αφήνονται μόνες τους, αλλά να αναζητούνται διαρκώς λύσεις, που θα μοιράσουν δίκαια το βάρος».

O κ. Καλ σημείωσε επίσης ότι «οι προκλήσεις, που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών επηρεάζουν και την οικονομία και τις αποφάσεις στο επιχειρείν. Ο επιχειρηματίας πρέπει καθημερινά να αξιολογεί νέα ρίσκα και να αντιδρά κατάλληλα μπροστά σε κάθε νέα εξέλιξη». Σχολιάζοντας τον ρόλο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τόνισε ότι, έχει την υποχρέωση να συλλέγει και να τροφοδοτεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ωστόσο οι αποφάσεις που λαμβάνονται πάνω στο θέμα του μεταναστευτικού στην Ευρώπη, είναι, όπως επισήμανε, θέμα της πολιτικής.
Αισιόδοξα μηνύματα για την οικονομία

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός, τοποθετήθηκε με αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δηλώνοντας ότι «η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία αποκαθίστανται, το επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνεται κι αυτό αποτυπώνεται στην πορεία των ελληνικών χρεογράφων στις αγορές, όπως και στο γεγονός ότι για το 2020 η κυβέρνηση αναμένει ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ κατά πολύ υψηλότερους του 2%, με ένταση των επενδύσεων, τόνωση της ζήτησης, αλλά και μείωση της ανεργίας».

Αναφέρθηκε επίσης στην ανεργία που, όπως είπε, μειώνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, κλείνοντας τον Οκτώβριο του 2019 στο 16,6% από 18,5% τον αντίστοιχο μήνα του 2018, στάθηκε στο ζήτημα της νεανικής ανεργίας που παραμένει ένα σοβαρό θέμα για τον τομέα της απασχόλησης, επισήμανε την αύξηση των εξαγωγών κατά 4,4% στο 11μηνο του 2019, όπως και τον δείκτη οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ, που ήδη φθάνει στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 12ετίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!