Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Οι αγορές για την Ελλάδα μπορεί να αποδειχθούν δυσκολότερες από τους θεσμούς
[Κέρδος]: Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Οι αγορές για την Ελλάδα μπορεί να αποδειχθούν δυσκολότερες από τους θεσμούς

[Κέρδος]: Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Οι αγορές για την Ελλάδα μπορεί να αποδειχθούν δυσκολότερες από τους θεσμούς

Η Ελλάδα αξιολογείται καθημερινά από τις αγορές, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι εξήλθε των μνημονίων και ίσως η αξιολόγηση αυτή αποδειχθεί αυστηρότερη των θεσμών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλη Μαΐλλη.

Μιλώντας στο δείπνο της πρώτης ημέρας των εργασιών του 8ου Capital + Vision, ο κ. Μαΐλλης σχολίασε ως θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση των «Προγραμμάτων Προσαρμογής», καθώς και τη λήξη των Μνημονίων που χαρακτήρισαν, όπως είπε, μία μακρά και επώδυνη περίοδο 9 ετών, στη νεότερη Ελληνική Ιστορία.

Αναφέρθηκε, δε, στην εκτέλεση των πολλών και σημαντικών αποκρατικοποιήσεων που υλοποιήθηκαν, όπως επεσήμανε, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες και συγκυρίες, στο διάστημα κατά το οποίο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ήταν ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι “είναι αμφίβολο εάν και κατά πόσον η Ελλάδα έλυσε οριστικά τα βαθιά ριζωμένα διαρθρωτικά προβλήματα της και εξουδετέρωσε όλες εκείνες τις παθογόνες αιτίες που δημιούργησαν και συντήρησαν αυτή την πολυετή κρίση” και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα θα εξακολουθήσει για μεγάλο διάστημα να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των «Αγορών», όπου θα αξιολογείται καθημερινά και σε όλα τα επίπεδα.

Αυτή η πραγματικότητα δεν επιδέχεται κανέναν εφησυχασμό.

Οι «Αγορές», μπορεί να αποδειχθούν στην πορεία δυσκολότερες και από τους Θεσμούς» συμπλήρωσε, ενώ σχολιάζοντας το Διεθνές και Ευρωπαϊκό περιβάλλον τόνισε ότι έχει εισέλθει σε μία περίοδο αστάθειας, η οποία δυσκολεύει περαιτέρω την έξοδο της ευάλωτης Ελληνικής Οικονομίας στις «Αγορές».

Η μεγάλη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, είναι η Ελλάδα να κερδίσει, να αποκαταστήσει και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των «αγορών», ανέφερε ο κ. Μαΐλλης και πρόσθεσε ότι προς επίρρωση του σκοπού αυτού «ο Πολιτικός Κόσμος, οι μελλοντικές Ελληνικές Κυβερνήσεις, θα πρέπει με αποφασιστικότητα να ακολουθήσουν κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα με τους Δανειστές μέτρα, σε βάθος χρόνου, και το κυριότερο, να μην ξαναεπιστρέψουν στις γνωστές καταστροφικές πρακτικές που έφεραν τη χώρα σε αυτή τη δεινή θέση, ιδιαίτερα σε μία προεκλογική περίοδο όπως αυτή που διανύουμε σήμερα».

Αναφερόμενος στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο τόνισε ότι, ως φορέας στήριξε διαχρονικά τη λύση του Ελληνικού προβλήματος, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, καθώς και των νέων επενδύσεων, «κυρίως στην παραγωγή Προϊόντων Προστιθέμενης Αξίας, Καινοτομικών και Εξαγώγιμων Προϊόντων, ούτως ώστε να βοηθηθεί και το Εμπορικό Ισοζύγιο της χώρας». Με συντονισμένες δράσεις, όπως και με τη διατήρηση και ισχυροποίηση των Οικονομικών Σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, το Επιμελητήριο συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια και ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις και τα μέλη του προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε ο κ. Μαΐλλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!