Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ελλάκτωρ: Η απάντηση Λ. Μπόμπολα και Δημ. Κούτρα στους αδερφούς Καλλιτσάντση
[Κέρδος]: Ελλάκτωρ: Η απάντηση Λ. Μπόμπολα και Δημ. Κούτρα στους αδερφούς Καλλιτσάντση

[Κέρδος]: Ελλάκτωρ: Η απάντηση Λ. Μπόμπολα και Δημ. Κούτρα στους αδερφούς Καλλιτσάντση

Στη χθεσινή ανακοίνωση της πλευράς Καλλιτσάντση για τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ απαντούν με σημερινή τους δήλωση οι συνεταίροι τους Λεων. Μπόμπολας και Δημ. Κούτρας. Οι δύο τελευταίοι υπεραμύνονται των προτάσεών τους για τις αλλαγές στο Δ.Σ.

Αναλυτικά η δήλωση των κ.κ. Λ. Μπόμπολα και Δημ. Κούτρα έχει ως εξής:

“Όλα τα Σημερινά Μέλη του Δ.Σ. εκλέχθηκαν ομόφωνα από τη Γ.Σ. μετά από ομόφωνη πρόταση της Διοίκησης σ’ αυτή.

- Δεν πρόσκεινται σε καμία πλευρά, αλλά υπηρετούν αποκλειστικά το καλό της Εταιρίας. Οι αδελφοί Καλλιτσάντση είναι αυτοί που δύο εβδομάδες πριν την Γ.Σ. βρήκαν “καινούριους’’ συμμάχους και προσβλητικά λοιδόρησαν όλο το υπόλοιπο συμβούλιο ως ανίκανους (εξ ιδίων κρίνοντας τα αλλότρια).

- Πράγματι είναι συγκινητική η προσήλωσή τους στις Δημοκρατικές Διαδικασίες. Φαίνεται πως οι ίδιοι τα μέλη του Δ.Σ. που προτείνουν «τα εξέλεξαν» μέσα από εκλογικές διαδικασίες της βάσης με προφανή στόχο να γνωρίζουν καλά τα προβλήματα του κλάδου και λεπτομερώς τη λειτουργία του Ομίλου.

- Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας αφού όλες οι προτάσεις πρέπει να ψηφιστούν ή να απορριφθούν από την Γ.Σ. (δηλαδή τους Μετόχους).

- Τόση υποκρισία μόνο βλάπτει.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε για τα εξής:

• Η πρόταση μας για τη σύνθεση του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ δεν προάγει μόνο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της Ελλάκτωρ και των μετόχων της αλλά διασφαλίζει την συνέχεια και την ομαλότητα στην εταιρία και είναι και απολύτως συμβατή με τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Ελλάκτωρ , τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης και το Ελληνικό Εταιρικό Δίκαιο, δεδομένου ότι, σε συνέχεια των επερχόμενων αλλαγών στο ΔΣ και της απόφασης των Μετόχων στις 25 Ιουλίου 2018:

- Το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ θα αποτελείται από 10 μέλη (πέντε από τα οποία θα είναι νέα, ενώ τα υπόλοιπα πέντε θα εξασφαλίσουν τη διοικητική συνέχεια)

- Το Δ. Σ. της Ελλάκτωρ θα έχει 5 Ανεξάρτητα, μη εκτελεστικά μέλη (τέσσερα νέα), 1 (νέο) μη εκτελεστικό μέλος και 4 εκτελεστικά μέλη

- Ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελλάκτωρ θα είναι ένα νέο, μη εκτελεστικό μέλος που θα πληροί τα κριτήρια ενός ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους και θα είναι μέλος της Επιτροπής Ελέγχου

- Η διάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου που προτείνεται συνδυάζει ηγετικές ικανότητες και δεξιότητες επιχειρηματικής και χρηματοοικονομικής διοίκησης, με εκτεταμένη διεθνή εμπειρία σε θέματα νομικά, κανονιστικής και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, καθώς και σε θέματα διαχείρισης κινδύνου και αναδιαρθρώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!