Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Εκκληση επαγγελματιών για το μετρό στη Θεσσαλονίκη
[Κέρδος]: Εκκληση επαγγελματιών για το μετρό στη Θεσσαλονίκη

[Κέρδος]: Εκκληση επαγγελματιών για το μετρό στη Θεσσαλονίκη

Αποδέκτης της αγωνίας και της έντονης ανησυχίας του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα των εμπόρων και επαγγελματιών του κέντρου της πόλης γίνεται καθημερινά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ)- «Νέοι Ορίζοντες», Ιωάννης (Στάθης) Φωτιάδης με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε εκ νέου για την τύχη των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό.

«Οι διαφωνίες που για ακόμη μια φορά διατυπώνονται για τα αρχαία εξυπηρετούν κυρίως, πολιτικές σκοπιμότητες και θέτουν σε κίνδυνο το χρονοδιάγραμμα του έργου που έχει καταντήσει ‘’γεφύρι της Άρτας. Κάποιοι δεν διστάζουν να διχάσουν την πόλη και να βάλουν ‘’βόμβα’’ στα θεμέλια του έργου εξυπηρετώντας συντεχνιακά συμφέροντα ή επιδιώκοντας τη δημοσιότητα και την… επιστροφή στο προσκήνιο.

Όμως, ως εδώ! Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με τα μικροκομματικά και προσωπικά παιχνίδια σε βάρος του έργου και στην πλάτη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης και των επιχειρηματιών του κέντρου το οποίο έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε ένα απέραντο εργοτάξιο.

Πρέπει να προχωρήσει άμεσα η λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιολογικών ευρημάτων, καθώς αυτή η λύση φαίνεται πως είναι η πλέον βέλτιστη ώστε και να κατασκευαστεί ο σταθμός της Βενιζέλου και να ολοκληρωθεί το μετρό το ταχύτερο δυνατό και με το μικρότερο δυνατό κόστος. Η πόλη δεν πρέπει να επιτρέψει άλλες καθυστερήσεις και επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις για το έργο ο προϋπολογισμός του οποίου έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά και λόγω των αρχαιολογικών ανασκαφών», επισημαίνει ο κ. Φωτιάδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!