Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Εκδήλωση ΣΕΒ για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Μαρόκο
[Κέρδος]: Εκδήλωση ΣΕΒ για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Μαρόκο

[Κέρδος]: Εκδήλωση ΣΕΒ για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Μαρόκο

Οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά του Μαρόκου, σε επιχειρηματικούς τομείς που ενδιαφέρουν την ελληνική οικονομία, συζητήθηκαν σήμερα (Τρίτη, 17/4/2018), σε ενημερωτική εκδήλωση, στο πλαίσιο των Δράσεων Εξωστρέφειας «ExportReady» του ΣΕΒ. Η εκδήλωση αυτή, πραγματοποιείται ενόψει της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει ο Σύνδεσμος, σε συνεργασία με τον ΣΕΒΕ και το Υπουργείο Εξωτερικών στην Καζαμπλάνκα, 2-5 Μαΐου 2018.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάσθηκαν στην εκδήλωση το Μαρόκο είναι μία από τις πλέον ανοικτές -το εμπόριο αντιπροσωπεύει περίπου το 80% του ΑΕΠ- και δυναμικές οικονομίες της περιοχής, που δεν έχει επηρεασθεί σημαντικά από τη διεθνή οικονομική κρίση, χαρακτηρίζεται δε από σταθερότητα χαμηλό πληθωρισμό, ενώ παρουσιάζει αξιόλογο ρυθμό ανάπτυξης. Δεδομένου ότι η Κυβέρνηση του Μαρόκου σχεδιάζει ένα ευρύ πρόγραμμα κατασκευαστικών έργων, με στόχο να μετατρέψει τη χώρα σε περιφερειακό κόμβο, οι ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των κατασκευών, δομικών υλικών, ενέργειας και πληροφορικής, μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, την ευρωπαϊκή ταυτότητα και τον διεθνή προσανατολισμό τους.

Επιπλέον, σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασία εντοπίζονται και στα έργα ενεργειακής αποδοτικότητας και ασφάλειας, στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη διαχείριση υδάτων και στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών κρίσεων, ενώ ευκαιρίες υπάρχουν και για άλλους σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

Σε παρέμβασή του στην εκδήλωση, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, υπογράμμισε ότι «η επιχειρηματική εξωστρέφεια αποτελεί διέξοδο για τις ελληνικές επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στις επιτυχημένες αποστολές που διοργανώνει ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!