Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Εγχώρια «καύσιμα» €1 δισ. για μετοχές και ομόλογα
[Κέρδος]: Εγχώρια «καύσιμα» €1 δισ. για μετοχές και ομόλογα

[Κέρδος]: Εγχώρια «καύσιμα» €1 δισ. για μετοχές και ομόλογα

Σημαντική πρόσθετη ρευστότητα, που θα μπορούσε να διατεθεί ως ένα ποσοστό σε εγχώριους μετοχικούς και ομολογιακούς τίτλους, μπορεί να προέλθει από την παρατηρούμενη στροφή των επενδυτών προς τα αμοιβαία κεφάλαια, αλλά και από την ανάπτυξη που παρουσιάζουν τόσο τα συνταξιοδοτικά προγράμματα (ατομικά και ομαδικά) του κλάδου ζωής, όσο και ο θεσμός των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Ήδη το Euro2day.gr έχει αναφερθεί στα περίπου 600 εκατ. ευρώ καθαρών κεφαλαιακών εισροών στα αμοιβαία κεφάλαια των εγχώριων ΑΕΔΑΚ μέσα στο 2019, αλλά και στους σαφώς αυξημένους στόχους που έχουν θέσει για φέτος οι συστημικές τράπεζες σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις μεριδίων Α/Κ (υποκατάσταση καταθετικών προϊόντων). Οι νέες προβλεπόμενες φετινές εισροές αναμένεται να κατευθυνθούν σε σημαντικό βαθμό σε εγχώρια περιουσιακά στοιχεία και ειδικότερα σε μετοχές του Χρηματιστηρίου της Αθήνας και ελληνικά ομόλογα (κυρίως κρατικά αλλά και εταιρικά).

Παράλληλα, με βάση τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του ασφαλιστικού κλάδου (βλέπε μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος), η παραγωγή του κλάδου ζωής στο ενδεκάμηνο του 2019 διαμορφώθηκε στο +18,1% (έφτασε στο 1,8 δισ. ευρώ) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, με ενδεικτικά στοιχεία το +42,4% της διαχείρισης συλλογικών συνταξιοδοτικών συμβολαίων (ομαδικά εταιρικά προγράμματα), το +15,2% των προϊόντων ζωής και το +17,4% των προϊόντων ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις.

Όσο και αν -όπως εκτιμάται- πολύ δύσκολα θα επαναληφθούν φέτος οι τόσο υψηλοί περσινοί ρυθμοί ανάπτυξης, οι προοπτικές είναι ανοδικές, κυρίως λόγω της συνειδητοποίησης ολοένα και περισσότερων πολιτών πως θα πρέπει από τώρα να αποταμιεύουν με στόχο μια «αξιοπρεπή» σύνταξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!