Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Εφορία: Στο στόχαστρο ακίνητα, χρυσός, ομόλογα, μετοχές
[Κέρδος]: Εφορία: Στο στόχαστρο ακίνητα, χρυσός, ομόλογα, μετοχές

[Κέρδος]: Εφορία: Στο στόχαστρο ακίνητα, χρυσός, ομόλογα, μετοχές

Φορολογούμενους που έχουν «ξεχάσει» να εμφανίσουν στην εφορία ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους αλλά και οφειλέτες με περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας όπως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και πολύτιμους λίθους ή πλάκες χρυσού που τα κρύβουν σε θυρίδες βάζει τώρα στο «μάτι» ο φορο – ελεγκτικός μηχανισμός. Οι μεγαλοοφειλέτες «φακελώνονται» με βάση το περιουσιακό τους προφίλ και την οικονομική τους δυνατότητα ενώ ξεκινά επιχείρηση εντοπισμού «εξαφανισμένων» εμπόρων και ανύπαρκτων ΑΦΜ.

Με στόχο την είσπραξη «ζεστού» χρήματος από τους οφειλέτες που ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα αποφεύγουν συστηματικά να εξοφλούν τις οφειλές τους, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιστρατεύει νέα όπλα όπως την ενεργοποίηση αυτοματοποιημένου συστήματος κατασχέσεων και είσπραξης οφειλών ενώ σχεδιάζει μέχρι το τέλος του έτους επέκταση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και στο περιεχόμενο των θυρίδων καθώς και σε χρηματοικονομικά προϊόντα (μετοχές, αμοιβαία κεφαλαία, ρέπος κλπ).

Την ίδια ώρα, η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί μέχρι το τέλος του μήνα και τον Ιούνιο, 27 ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου, σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από όσους χρωστούν στο Δημόσιο. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να εισπραχθούν 2,7 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη και ακόμη 690 εκατ. ευρώ από μεγαλοοφειλέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!