Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΕΦΚΑ: Ξεπληρώνει σήμερα τα «λάθη» στα αναδρομικά των ενστόλων
[Κέρδος]: ΕΦΚΑ: Ξεπληρώνει σήμερα τα «λάθη» στα αναδρομικά των ενστόλων

[Κέρδος]: ΕΦΚΑ: Ξεπληρώνει σήμερα τα «λάθη» στα αναδρομικά των ενστόλων

Με την σύνταξη Ιουλίου, αναμένεται να πληρωθούν σήμερα, σε περισσότερους από 8.000 απόστρατους αναδρομικά ποσά σε διόρθωση λαθών που έγιναν στις πληρωμές του Δεκεμβρίου 2018. Τα διορθωτικά αναδρομικά ποσά αναμένεται να δοθούν σε 8.303 απόστρατους, που είτε δεν έλαβαν καθόλου, είτε έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνταν, στην πληρωμή των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρόκειται γα την πληρωμή της 21ης Δεκεμβρίου που έγινε σε 125.568 συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων, βάσει των αναδρομικών που δόθηκαν σε εν ενεργεία στελέχη του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, διπλωμάτες, γιατρούς ΕΣΥ κ.ά., σε αποκατάσταση των αντισυνταγματικών μισθολογικών μειώσεων του νόμου 4093 του 2012.

Οι συνταξιούχοι συνάδελφοί τους έλαβαν επίσης αναδρομικά, τα οποία αντιστοιχούσαν στην διαφορά μεταξύ της μηνιαίας σύνταξης που θα δικαιούνταν να λάβουν εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι μισθολογικές διατάξεις του νόμου 4093 του 2012 και της σύνταξης που πράγματι τους κατεβλήθη κατ’ εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων.

Κατά τις πληρωμές αυτές, όπως αποδείχθηκε και από τις έντονες διαμαρτυρίες ορισμένων, υπήρξαν λάθη, τα οποία αναμένεται να αποκατασταθούν σήμερα. Βάσει των υπολογισμών, θα καταβληθούν στους 8.303 δικαιούχους, ποσά είτε ως πρώτη καταβολή, είτε ως διόρθωση. Τα ποσά αυτά, εκτιμάται ότι κυμαίνονται από 1,05 ευρώ έως 6.679 ευρώ μεικτά (προ φόρου 20% και κλάδου υγείας).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!