Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΕΦΚΑ: Πώς θα ασφαλίζονται οι καθηγητές φροντιστηρίων
[Κέρδος]: ΕΦΚΑ: Πώς θα ασφαλίζονται οι καθηγητές φροντιστηρίων

[Κέρδος]: ΕΦΚΑ: Πώς θα ασφαλίζονται οι καθηγητές φροντιστηρίων

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει με τα ασφαλιστικά ημερομίσθια των καθηγητών που διδάσκουν λίγες ώρες σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, οι πρώτες διευκρινίσεις δόθηκαν τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, και αφορούσε το ωρομίσθιο των καθηγητών, οι επόμενες διευκρινίσεις ήρθαν από τον ΕΦΚΑ και αφορούσαν τις ημέρες ασφάλισης και τελικά χθες, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος με απόφασή του, έδωσε την οριστική λύση για να μην χαθούν ημέρες ασφάλισης. Συγκεκριμένα, επαναφέρει όλα όσα ίσχυαν για τους μερικώς απασχολούμενους καθηγητές, όταν υπήρχε το πρώην ΙΚΑ.

Αναλυτικά, και σύμφωνα με νομοθετικές διατάξεις του 2016 και του 2017 το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους απασχόλησης για τους καθηγητές φροντιστηρίων καθορίστηκε στις 21 διδακτικές ώρες κατ’ αντιστοιχία με το ωράριο των εκπαιδευτικών της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην πράξη, αυτό σήμαινε ότι εφόσον ένας καθηγητής σε φροντιστήριο ή κέντρο ξένων γλωσσών συμπλήρωνε 21 ώρες διδασκαλίας θα μπορούσε να ασφαλιστεί για 25 ημέρες μηνιαίως, ανεξαρτήτως της κατανομής των διδακτικών ωρών μέσα στην εβδομάδα. Δηλαδή αν ο εκπαιδευτικός συμπληρώνει 21 ώρες με 3 ημέρες εργασίας την εβδομάδα δικαιούται και πάλι πλήρη ασφάλιση με 25 ένσημα το μήνα.

Να σημειωθεί εδώ, ότι πολλοί καθηγητές φροντιστηρίων εργάζονται λίγες ώρες, πολλές ημέρες την εβδομάδα, με την εργασία τους να εντατικοποιείται σε συγκεκριμένους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!