Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΕΕΘ: Καταστροφικός για ψιλικά ο νέος φόρος στα προϊόντα καπνού
[Κέρδος]: ΕΕΘ: Καταστροφικός για ψιλικά ο νέος φόρος στα προϊόντα καπνού

[Κέρδος]: ΕΕΘ: Καταστροφικός για ψιλικά ο νέος φόρος στα προϊόντα καπνού

Την άμεση απόσυρση του μνημονιακού νόμου που φέρνει τη νέα αύξηση στα τσιγάρα και στον στριφτό καπνό, γιατί αυτή δεν θα φέρει περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία, καθώς θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στον κλάδο των καπνοπωλών, ζήτησαν οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν σήμερα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του ΕΕΘ και ο κ. Κων. Ιακώβου, πρόεδρος της Ένωσης τόνισαν ότι οι νέες αυξήσεις, εάν επιβληθούν όπως ψηφίστηκαν, δεν θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα, όπως ακριβώς έγινε και με τις προηγούμενες οκτώ διαδοχικές αυξήσεις μέσα σε μόλις επτά χρόνια, αφού:

- Η φορολογία στα τσιγάρα είναι 84% και στον στριφτό καπνό αγγίζει το 88%, αφήνοντας για ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα μόνο 16 λεπτά σε κάθε 1€.

- Έχει συρρικνωθεί δραματικά ο τζίρος της νόμιμης αγοράς των προϊόντων αυτών κατά 51%, σε σχέση με το 2009.

- Περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης μέχρι σήμερα έχουν βάλει λουκέτο. Στη Θεσσαλονίκη από τις 3.000 σημεία έχουν μείνει μόλις 1.300 και με το νέο νόμο εκτιμάται ότι θα κλείσουν τα μισά έως το τέλος του 2017!

Όχι σε νέους φόρους

«Ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης το έχουμε πει χιλιάδες φορές: η υπερφορολόγηση καταστρέφει την πραγματική οικονομία και τα απανωτά χαράτσια δεν αυξάνουν τα έσοδα του κράτους», τόνισε ο Μιχάλης Ζορπίδης και συμπλήρωσε:

«Η Κυβέρνηση θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους για να εισπράξει χρήματα. Για μία ακόμη φορά λέμε στους κυβερνητικούς: ό,τι πήρατε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!