Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Διεθνή ΜΜΕ: Τι άλλαξε και τι όχι στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια μνημονίων
[Κέρδος]: Διεθνή ΜΜΕ: Τι άλλαξε και τι όχι στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια μνημονίων

[Κέρδος]: Διεθνή ΜΜΕ: Τι άλλαξε και τι όχι στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια μνημονίων

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ έχει αρχίσει και βρίσκεται η επικείμενη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης του ΕSM με μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες να επιχειρούν μια ανασκόπηση των 8 μνημονιακών χρόνων της κρίσης και των συνεπειών τους στους οικονομικούς δείκτες αλλά και στην ελληνική κοινωνία.

FT: Τι άλλαξε και τι όχι στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια;

«Η Ελλάδα πέρασε 8 χαμένα χρόνια. Από το 2010 η οικονομία της χώρας έχει μειωθεί κατά 25% και το διαθέσιμο εισόδημα των κατοίκων της έχει μειωθεί κατά ένα τρίτο. Περισσότεροι από 300.000 Έλληνες έχουν μεταναστεύσει και ανάμεσα σε αυτούς που έχουν μείνει η ανεργία βρίσκεται στο 20%». Με αυτό τον τρόπο ξεκινά δημοσίευμα των Financial Times για την κατάσταση στη χώρα μας μετά από οχτώ χρόνια κρίσης και μνημονίων.

Καθώς λοιπόν η χώρα μας ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της αυτή τη ζοφερή οκτάχρονη περίοδο, η οικονομική εφημερίδα διερωτάται εάν τα χρόνια της κρίσης βοήθησαν την Ελλάδα να ωριμάσει σε κάποιους τομείς και να προχωρήσει ή αν όλοι αυτοί οι κόποι και οι θυσίες πήγαν στο βρόντο.

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα την περίοδο των μνημονίων με αντάλλαγμα την οικονομική διάσωση, με έμφαση στη διαφορά που υπάρχει μέχρι σήμερα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. «Στον ιδιωτικό τομέα ένα προσεκτικό συμπέρασμα θα ήταν ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει να βλέπει τις απαραίτητες αλλαγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!