Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Διαδοχική ασφάλιση: Ποιοι μπορούν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη
[Κέρδος]: Διαδοχική ασφάλιση: Ποιοι μπορούν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη

[Κέρδος]: Διαδοχική ασφάλιση: Ποιοι μπορούν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη

Στην… έμμεση μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως και κατά 2 χρόνια, στα 60 αντί τα 62, για χιλιάδες ασφαλισμένους με διαδοχική ασφάλιση προχωρά ο ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο με τίτλο “όριο ηλικίας που απαιτείται για κρίση συνταξιοδοτικού αιτήματος λόγω γήρατος με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης από τον προηγούμενο ενταχθέντα στον ΕΦΚΑ φορέα, όταν ο τελευταίος ενταχθείς φορέας είναι φορέας αυτοτελώς απασχολούμενων, ή ελεύθερων επαγγελματιών” ξεκαθαρίζεται ότι είναι δυνατή η συνταξιοδότηση στα 60 αντί τα 62, σε ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ που είχαν χρόνο διαδοχικής ή και παράλληλης ασφάλισης στο πρώην ΙΚΑ.

Μάλιστα, με το νέο αυτό έγγραφο, ο ΕΦΚΑ ξεκαθαρίζει ότι όσοι ασφαλισμένοι υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης και αυτή απορρίφθηκε λόγω του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, πλέον, μπορούν να επανυποβάλλουν την αίτηση. Βέβαια, ορίζει ότι το συνταξιοδοτικό δικαίωμα θα ξεκινά από την ημερομηνία υποβολής της νέας αυτής αίτησης.

Αναλυτικά, το νέο έγγραφο που έρχεται σε συνέχεια της εγκυκλίου του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου για την διαδοχική και παράλληλη ασφάλιση, επισημαίνει ότι όταν το δικαίωμα συνταξιοδότησης κρίνεται με τις διατάξεις της νομοθεσίας του πρώην ΟΑΕΕ, και διαπιστώνεται ότι δεν είναι αρμόδιος φορέας για την κρίση του αιτήματος, ή ότι δεν πληρούνται οι διατάξεις της νομοθεσίας του, για να κριθεί με τις διατάξεις του προηγούμενου ταμείου, με τον περισσότερο χρόνο ασφάλισης, θα πρέπει ο αιτών να έχει συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας του ή μικρότερο όριο ηλικίας εφόσον το προβλέπει η νομοθεσία του τελευταίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!