Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Deutsche Bank: Πού θα ξεσπάσουν οι επόμενες κρίσεις
[Κέρδος]: Deutsche Bank: Πού θα ξεσπάσουν οι επόμενες κρίσεις

[Κέρδος]: Deutsche Bank: Πού θα ξεσπάσουν οι επόμενες κρίσεις

Ελάττωση της ποσοτικής χαλάρωσης, πιθανές κρίσεις σε Κίνα και Ιταλία, αυξημένη ανισορροπία στο παγκόσμιο εμπόριο και μια δόση λαϊκισμού: μόνο κάποιες από τις πιθανές αιτίες για τις επόμενες χρηματοπιστωτικές κρίσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα της Deutsche Bank.

Σε έκθεση στην οποία αναζητούν πιθανές αιτίες για την επόμενη χρηματοπιστωτική ανατάραξη, οι στρατηγικοί αναλυτές της γερμανικής τράπεζας προειδοποιούν για «σειρά τμημάτων του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που δείχνουν να βρίσκονται σε ακραία επίπεδα».

«Αυτό περιλαμβάνει τις αποτιμήσεις σε πολλά περιουσιακά στοιχεία, το απίστευτα μοναδικό μέγεθος των ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών, τα επίπεδα χρέους, τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια, ακόμη και το επίπεδο πιθανών καθοριστικών αλλαγών που μπορεί να φέρει η στήριξη στο λαϊκισμό σε όλο τον πλανήτη. Αν υπάρξει κάποια κρίση σύντομα (μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια), θα είναι δύσκολο να κοιτάξουμε αυτές τις μεταβλητές και να πούμε ότι δεν υπήρχε τρόπος να τις εντοπίσουμε», τονίζεται στο κείμενο.

Αν και οι στρατηγικοί αναλυτές σημείωσαν πως η λίστα τους για πιθανές αιτίες της επόμενης χρηματοπιστωτικής ανατάραξης «μόνο πρόβλεψη δεν είναι για το ότι θα συμβούν», η λίστα έχει σχεδιαστεί για να δείξει ποια είναι τα σημεία πίεσης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ποια από αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν παγκόσμια χρηματοοικονομικά και οικονομικά προβλήματα.

Ελάττωση της τόνωσης των κεντρικών τραπεζών

Οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες ξεκινούν αυτή τη στιγμή μια διαδικασία που κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει -έχει χαρακτηριστεί «Great Unwind» και «ένα ταξίδι στο άγνωστο».

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η ιστορία δείχνει πως θα υπάρξουν ουσιαστικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα δεδομένων των υψηλών επιπέδων των τιμών των περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!