Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Deutsche Bank: Τα δυο «ατού» των ελληνικών τραπεζών
[Κέρδος]: Deutsche Bank: Τα δυο «ατού» των ελληνικών τραπεζών

[Κέρδος]: Deutsche Bank: Τα δυο «ατού» των ελληνικών τραπεζών

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν την υψηλότερη αναλογία μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων στην Ευρώπη και η μείωσή τους είναι κρίσιμης σημασίας για την επενδυτική θέση, τονίζει η Deutsche Bank σε έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες, με την οποία ξεκινά κάλυψη των τεσσάρων συστημικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Κορυφαίες επιλογές της είναι η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank, για τις οποίες ξεκινά κάλυψη με σύσταση “buy” και τιμές στόχους 0,32 ευρώ και 2,50 ευρώ ανά μετοχή αντίστοιχα, ενώ δίνει σύσταση “hold” για την Τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank με τιμές στόχους 2,90 ευρώ και 0,95 ευρώ αντίστοιχα.

Κατά την Deutsche Bank, υπάρχουν δυο σημεία απ’ όπου μπορεί να «πιαστεί» ο τραπεζικός κλάδος: τα ισχυρά προ προβλέψεων κέρδη, τα οποία καλύπτουν τις αναμενόμενες απώλειες και τους ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας που δίνουν τη δυνατότητα στις τράπεζες να αντιμετωπίσουν απρόσμενες απώλειες

Όπως τονίζει η Deutsche Bank στην έκθεσή της, οι ελληνικές τράπεζες έχουν μειώσει το απόθεμα των NPEs κατά περισσότερο από 14,5 δισ. ευρώ τα τελευταία 6 τρίμηνα (ή μείωση περίπου 13,5% από την κορυφή του γ’ τριμήνου του 2016), από το 50,9% στο 48,1% το α’ τρίμηνο του 2018.

Οι πρόσφατες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για την επιτάχυνση των κατασχέσεων, για βελτίωση της νομικής διαδικασίας και για επιβολή των υποθηκών μέσω δημοπρασιών, θα βοηθήσουν τις τράπεζες να μειώσουν το απόθεμα των NPEs.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!