Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: H ΔΕΠΑ έκοψε το αέριο στην Elfe (Λιπάσματα Καβάλας)
[Κέρδος]: H ΔΕΠΑ έκοψε το αέριο στην Elfe (Λιπάσματα Καβάλας)

[Κέρδος]: H ΔΕΠΑ έκοψε το αέριο στην Elfe (Λιπάσματα Καβάλας)

Από τα ξημερώματα Σαββάτου, έχει σταματήσει η παροχή φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ προς την ELFE (πρώην ΒΦΛ) καθώς η βιομηχανία απέτυχε να συμμορφωθεί στους όρους της συμφωνίας διακανονισμού για τα χρέη της και για την προπληρωμή των ποσοτήτων που προμηθεύεται. 

Το θέμα της τροφοδοσίας με αέριο της εταιρείας λιπασμάτων από τη ΔΕΠΑ απασχολεί τις δικαστικές αίθουσες από τον Ιούλιο, όταν η ΔΕΠΑ υπό το βάρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ELFE ζήτησε από τον πελάτη της την προπληρωμή της κατανάλωσης και την απομείωση της οφειλής, η οποία κυμαινόταν στα 90 – 110  εκ. ευρώ. Η ELFE απάντησε τότε με την κατάθεση αιτήματος έκδοσης ασφαλιστικών μέτρων και εξασφάλισε τη συνέχιση της τροφοδοσίας της. 

Στα τέλη Αυγούστου ωστόσο εκδόθηκε νέα απόφαση που έκανε πιο αυστηρούς τους όρους της προπληρωμής  (ορίστηκε ότι οι επιταγές θα είναι έκδοσης πελατών και όχι της ELFE). Ένα μήνα μετά, στα τέλη Σεπτεμβρίου το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε  το αίτημα έκδοσης καινούριας προσωρινής διαταγής για τη συνέχιση της τροφοδοσίας της εταιρείας Λιπασμάτων. Το δικαστικό θρίλερ έκλεισε την περασμένη εβδομάδα όταν το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε και δεύτερο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής της ELFE, ανοίγοντας το δρόμο για την διακοπή της παροχής αερίου από τη ΔΕΠΑ. 

Σημειώνεται ότι η ΔΕΠΑ προ 10ημέρου απέστειλε στην ELFE εξώδικο ζητώντας την πληρωμή του 50% του αερίου που καταναλώνει, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε διακοπή της παροχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!