Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Δέκα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το 30% του ΔΑΑ
[Κέρδος]: Δέκα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το 30% του ΔΑΑ

[Κέρδος]: Δέκα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το 30% του ΔΑΑ

Με την συμμετοχή δέκα επενδυτικών σχημάτων έληξε η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος (Α φάση) για την απόκτηση ποσοστού συμμετοχής 30% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ» (ΔΑΑ). Στον κατάλογο περιλαμβάνεται και η Avialliance, θυγατρική του καναδικού επενδυτικού ομίλου PSP, που ελέγχει ήδη το 40% της ΔΑΑ. Η υψηλή συμμετοχή, όπως αναμένονταν, δημιουργεί και προσδοκίες για σημαντικά έσοδα για το ΤΑΙΠΕΔ, ειδικά μετά την πρόσφατη εικοσαετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης μέχρι το 2046.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

1. ADP GROUPE, η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο του Παρισιού και συνολικά 25 αεροδρόμια σε ολόκληρο τον κόσμο.

2. APG ASSET MANAGEMENT, επενδυτικός όμιλος που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ολλανδικών ασφαλιστικών ταμείων άνω των 530 δισ. ευρώ.

3. AVIALLIANCE GMBh, η εταιρεία που ήδη διαχειρίζεται το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και ανήκει στον καναδικό όμιλο PSP.

4. FERROVIAL INTERNATIONAL SE. του ισπανικού κολοσσού Ferrovial με σημαντική παρουσία στις συμβάσεις παραχώρησης παγκοσμίως.

5. FIRST STATE INVESTMENTS, η αυστραλιανή επενδυτική εταιρεία με κεφάλαια άνω των 150 δισ. δολαρίων ΗΠΑ υπό διαχείριση.

6. GLOBAL INFRASTRUCTURE PARTNERS, επενδυτική εταιρεία με επίκεντρο τις υποδομές και υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 51 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.

7. VINCI AIRPORTS, η θυγατρική του γαλλικού ομίλου Vinci που είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας διαχείρισης της ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου και μεγαλύτερος μέτοχος της “Ολυμπίας Οδού”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!