Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΔΕΗ: Τέλος με νόμο στους περιορισμούς σε αμοιβές, προσλήψεις και προμήθειες
[Κέρδος]: ΔΕΗ: Τέλος με νόμο στους περιορισμούς σε αμοιβές, προσλήψεις και προμήθειες

[Κέρδος]: ΔΕΗ: Τέλος με νόμο στους περιορισμούς σε αμοιβές, προσλήψεις και προμήθειες

Ενα νομοσχέδιο για την αποδέσμευση διοικητικών λειτουργιών της ΔΕΗ από το Δημόσιο και την πλήρη αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ συντάσσει αυτήν την περίοδο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στόχος είναι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το κείμενο να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου σηματοδοτώντας, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, για τη ΔΕH την επιστροφή στην κανονικότητα και για τη ΔΕΠΑ τις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΥΠΕΝ έχει λάβει τις εισηγήσεις της διοίκησης Στάσση, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ έρχονται να ικανοποιήσουν τις εξαγγελίες του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη περί αποδέσμευσης της από τον «ζουρλομανδύα του δημοσίου».

Ευέλικτες προσλήψεις

Οι ανάγκες της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού σε προσωπικό είναι μεγάλες εξαιτίας του παγώματος των προσλήψεων στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης. Το προσωπικό της εταιρίας είναι γηρασμένο με το μέσο όρο ηλικίας να ξπερνά τα 52 έτη και με σημαντικό αριθμό εργαζομένων να αναζητούν την έξοδο μέσω του προγράμματος της εθελουσίας που τρέχει (μπόνους με αποζημίωση 15.000 ευρώ).

Ετσι, σχεδιάζεται η διενέργεια προσλήψεων με τους όρους και τα κριτήρια του ΑΣΕΠ, αλλά χωρίς αυτές να γίνονται μέσω του ανώτατου οργάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νομοσχέδιο θα ανάβει το πράσινο φως για προσλήψεις, οι οποίες εκ των υστέρων θα ελέγχονται από τον ΑΣΕΠ.

Με τον ίδιο στόχο αναμένεται να θεσπιστεί και η άρση του πλαφόν των αμοιβών τουλάχιστον στα διοικητικά στελέχη μιας και για τους εργαζόμενους τρέχουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!