Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Δεύτερες σκέψεις για την έξοδο στις αγορές
[Κέρδος]: Δεύτερες σκέψεις για την έξοδο στις αγορές

[Κέρδος]: Δεύτερες σκέψεις για την έξοδο στις αγορές

Οπισθεν ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση αιφνιδίως την Δευτέρα, διαψεύδοντας ότι σκέπτεται να βγει στις αγορές μέχρι την Τρίτη, μια φήμη που η ίδια συντηρούσε τις τελευταίες ημέρες.

Η φημολογία «φούντωσε» το πρωί της Δευτέρας αναγκάζοντας κυβερνητική πηγή να δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους».


Το παρασκήνιο της αναβολής

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η στρατηγική φαίνεται πως άλλαξε την Κυριακή το βράδυ, καθώς υπήρξε ένας προβληματισμός αναφορικά με τις προσφορές στα επιτόκια από τους ξένους επενδυτές.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιο ρόλο έπαιξε ενδεχομένως και η επίσπευση της συνεδρίασης του ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα κατά μία εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 27 του τρέχοντος μήνα, τελικώς ωστόσο μεταφέρθηκε για τις 20, δηλαδή μια εβδομάδα νωρίτερα.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν αναμένεται κάποια κίνηση στο συγκεκριμένο θέμα μέχρι την Πέμπτη, ημέρα που αναμένεται να συνεδριάσει και το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 20 του μήνα συνεδριάζει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ μία ημέρα μετά συνεδριάζει και ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!