Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Οι δασμοί θα κοστίσουν στους Γερμανούς έως €20 δισ. φέτος
[Κέρδος]: Οι δασμοί θα κοστίσουν στους Γερμανούς έως €20 δισ. φέτος

[Κέρδος]: Οι δασμοί θα κοστίσουν στους Γερμανούς έως €20 δισ. φέτος

Οι δασμοί του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα οδηγήσουν σε πτώση της ευημερίας στη Γερμανία φέτος και είναι πιθανό να κοστίσουν στους Γερμανούς έως 20 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γερμανικού think-tank IMK, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η πολιτική των δασμών θα κοστίσει στους Γερμανούς ως 20 δισ. ευρώ σε επιπλέον έσοδα φέτος», δήλωσε ο κ. Gustav Horn, διευθυντής του IMK, στο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.

«Χωρίς τις πολιτικές του Τραμπ, η ανάκαμψη θα πήγαινε καλύτερα σε όρους εξαγωγών», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε, αν οι εταιρείες είχαν καλύτερες προοπτικές εξαγωγών, θα είχαν λόγο για να επενδύσουν περισσότερα. Όμως αυτό δεν συμβαίνει τώρα και έχει ως αποτέλεσμα τα έσοδα και ο αριθμός των θέσεων εργασίας να είναι χαμηλότερα, πρόσθεσε.

Κατά τον ίδιο, αν η εμπορική διαμάχη κλιμακωθεί περαιτέρω, τότε οι εξαγωγές και οι επενδύσεις θα κάνουν «βουτιά». «Αυτή θα ήταν η κλασσική περίπτωση μιας οικονομικής πτώσης».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή, ο επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου DIHK δήλωσε πως οι δασμοί που εξετάζουν οι ΗΠΑ να επιβάλουν στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, θα μείωναν το γερμανικό ΑΕΠ κατά περίπου 6 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!