Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
32 °C 7 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Citigroup: Στην Φρανκφούρτη το trading hub
[Κέρδος]: Citigroup: Στην Φρανκφούρτη το trading hub

[Κέρδος]: Citigroup: Στην Φρανκφούρτη το trading hub

H Citigroup κατέληξε πως το νέο ευρωπαϊκό της trading hub θα είναι στην Φρανκφούρτη, ενώ σχεδιάζει να παρουσιάσει την επιλογή αυτή στο διοικητικό της συμβούλιο αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να εγκριθεί, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.
Η επιλογή για επέκταση των δραστηριοτήτων της τράπεζας στη Γερμανική πόλη σημαίνει πως θα δημιουργήσει 150-250 νέους ρόλους εκεί, σύμφωνα με την πηγή. Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν οι θέσεις εργασίας θα καλυφθούν με μετακίνηση υφιστάμενων υπαλλήλων ή με προσλήψεις από την τοπική αγορά, ενώ πιθανότατα η στελέχωση θα γίνει με συνδυασμό των δυο αυτών επιλογών, ανέφερε η πηγή.
Η Φρανκφούρτη, όπου η Citigroup έχει ήδη περίπου 350 υπαλλήλους, αναμένεται να αναλάβει κάποιες από τις δραστηριότητες trading που τώρα πραγματοποιούνται στο Λονδίνο, αν και το Λονδίνο θα παραμείνει το διοικητικό κέντρο για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σύμφωνα με την πηγή.
Η Citigroup, όπως αναφέρει το Bloomberg, εξέταζε την κίνηση αυτή επί μήνες μετά την απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την ΕΕ. Η εταιρεία αξιολογούσε τοποθεσίες στην Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, όπως ανέφερε τον Ιανουάριο ο Jim Cowles, στέλεχος της Citi, αρμόδιος για την περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!