Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Citi: Κρίσιμη η σταδιακή κατάργηση των capital controls – Καμπανάκι τα έσοδα
[Κέρδος]: Citi: Κρίσιμη η σταδιακή κατάργηση των capital controls – Καμπανάκι τα έσοδα

[Κέρδος]: Citi: Κρίσιμη η σταδιακή κατάργηση των capital controls – Καμπανάκι τα έσοδα

Σημαντική χαρακτηρίζει την προοδευτική χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα η Citi σε σημερινό της σχόλιο, καθώς, όπως σημειώνει, μπορεί να προσφέρει νέα ρευστότητα στην οικονομία και να τονώσει την ανάκαμψη.

Εκτιμά ότι μπορεί να επιτρέψει την επιστροφή κάποιων καταθέσεων στις τράπεζες.

Αναφορικά με τα στοιχεία 10μήνου για την εκτέλεση του προϋπολογισμού σημειώνει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός είναι λιγότερο ασταθής από τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης, τα οποία είναι και τα σημαντικά για τα προγράμματα διάσωσης, αλλά τείνουν να προσφέρουν καλύτερη εικόνα για τις δημοσιονομικές τάσεις. Υπονοούν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα συνέχισε να βελτιώνεται ελαφρά, παρά τα μειωμένα έσοδα.

Η Citi βλέπει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,8% του ΑΕΠ ή 3,2 δισ. ευρώ (σ.σ. σημαντικά χαμηλότερα από τις κυβερνητικές εκτιμήσεις που φέρονται να ασπάζονται και οι θεσμοί και βλέπουν υπέρβαση του στόχου για 1,75% κατά τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ), ελαφρά πάνω από το 1,6% που κατεγράφη το 2016. Σε κάθε περίπτωση, η υστέρηση εσόδων, εν μέρει εξαιτίας των επιστροφών, εγείρει κάποιες ανησυχίες για τη διαδικασία εισπραξιμότητας, σημειώνει η Citi.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!