Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Citi: Eρωτηματικό στην αυτοδυναμία, βραδεία ανάπτυξη
[Κέρδος]: Citi: Eρωτηματικό στην αυτοδυναμία, βραδεία ανάπτυξη

[Κέρδος]: Citi: Eρωτηματικό στην αυτοδυναμία, βραδεία ανάπτυξη

Κάποιες δυσκολίες στον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Ιουλίου βλέπει η Citi. Ωστόσο αυτές μπορούν να ξεπεραστούν χάρη και στο μπόνους των 50 εδρών από τη Ν.Δ., που χάρη στην πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις ατζέντα, θα μπορούσε να εξασφαλίσει από τους Ευρωπαίους πιστωτές τη χαλάρωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα. Παράλληλα επιμένει στις εκτιμήσεις της για βραδείς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας φέτος και τα επόμενα χρόνια, γεγονός που έχει να κάνει εν μέρει και με το διεθνές περιβάλλον της έντονης αβεβαιότητας.

Σε έκθεσή της για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προειδοποιεί για την «ολοένα και πιο εύθραυστη» παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς οι πιέσεις στην μεταποίηση εντείνονται και αρχίζουν να απειλούν και τις υπηρεσίες. Και ενώ οι αναδυόμενες οικονομίες μάχονται να ανακάμψουν, οι ανεπτυγμένες κατεβάζουν κι άλλο ταχύτητα.

Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και τα πρωτογενή πλεονάσματα

Στην περίπτωση της Ελλάδας η έκθεση εστιάζει, όπως είναι αναμενόμενο στις εκλογές. «Η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών έχει ενισχύσει την πρόθεση ψήφου για τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα χαμηλά του 2017, κοντά στο 28%, αλλά όχι αρκετά ώστε να ξεπεράσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη Ν.Δ., που οι δημοσκοπήσεις το θέλουν κοντά στο 37%» αναφέρουν οι αναλυτές της Citi και προσθέτουν: «Μία συντηρητική κυβέρνηση θα ήταν πιο φιλική για τις αγορές και τις επιχειρήσεις σε σχέση με την υφιστάμενη, αλλα θα είναι δύσκολο να σχηματιστεί, δεδομένου ότι το κοινοβούλιο εμφανίζεται κατακερματισμένο». Σε συνοδευτικό σημείωμα πάντως σημειώνει πως το μπόνους των 50 εδρών θα μπορούσε τελικά να δώσει την αυτοδυναμία στη Ν.Δ., ενώ σχολιάζει πως το πολιτικό ρίσκο στη χώρα είναι πια πολύ περιορισμένο, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία στηρίζει τη συνεργασία με τους Ευρωπαίους πιστωτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!