Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Χρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει μία καθαρή έξοδο
[Κέρδος]: Χρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει μία καθαρή έξοδο

[Κέρδος]: Χρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει μία καθαρή έξοδο

Αιχμές για τον τρόπο εξόδου της χώρας από τα προγράμματα βοήθειας αφήνει ο βουλευτής της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει μία «καθαρή έξοδο».

«Και αυτό γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχει ήδη ψηφίσει πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 5,2 δισ. ευρώ για μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, έχει δεσμευτεί στην επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια μετά το 2018, έχει δεσμεύσει τη δημόσια περιουσία της χώρας για έναν αιώνα, έχει συμφωνήσει η υλοποίηση των παρεμβάσεων για το χρέος να γίνει μετά το καλοκαίρι και έχει αποδεχθεί τον μηχανισμό ενισχυμένης και όχι μετα-προγραμματικής εποπτείας, που συνοδεύεται από αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Συνεπώς -συνεχίζει ο κ. Σταϊκούρας- αυτό που επιβάλλεται να εξασφαλιστεί για την ελληνική οικονομία είναι η συστηματική χρηματοδότησή της από τις διεθνείς αγορές με χαμηλό κόστος δανεισμού, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι εξασφαλισμένο.
Κατά τον ίδιο, η Ν.Δ., σε αυτό το πλαίσιο, έχει ήδη καταθέσει και διαρκώς εμπλουτίζει ένα συνεκτικό και τεκμηριωμένο σχέδιο, που εδράζεται στις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, με στόχο τη μέγιστη οικονομική αποτελεσματικότητα και την κοινωνικά δικαιότερη κατανομή των εισοδημάτων και του παραγόμενου πλούτου, με βασικούς άξονες:

Την αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!