Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Χάθηκαν 5 τρισ. δολάρια σε έναν μήνα στις αγορές
[Κέρδος]: Χάθηκαν 5 τρισ. δολάρια σε έναν μήνα στις αγορές

[Κέρδος]: Χάθηκαν 5 τρισ. δολάρια σε έναν μήνα στις αγορές

Μνήμες της χρηματοπιστωτικής κρίσης επανέφερε στους επενδυτές τo βίαιο “sell-off” του μήνα-φόβου των διεθνών αγορών, όπως παραδοσιακά χαρακτηρίζεται ο Οκτώβριος, καθώς αποτελεί τον μήνα όπου σημειώθηκαν τα μεγάλα κραχ της ιστορίας των κεφαλαιαγορών παγκοσμίως.

Η βίαιη πτώση των αγορών έβαλε απότομα φρένο στην bull market των ΗΠΑ και έστειλε σήμα στους επενδυτές ανά τον κόσμο να προετοιμαστούν για μια διαδρομή έντονης μεταβλητότητας το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία των διεθνών ομίλων S&P και Dow Jones, οι μετοχές διεθνώς έχασαν πάνω από 5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία τον Οκτώβριο, με τις μετοχές στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία να σημειώνουν έναν από τους χειρότερους μήνες των τελευταίων ετών. Η παράλληλη πτώση των τιμών των ομολόγων, η οποία ώθησε τις αποδόσεις κοντά στα υψηλότερα επίπεδά τους εδώ και χρόνια, ήρθε να προστεθεί και αυτή στις ανησυχίες των αγορών.

Οι αιτίες της πτώσης

Ένας μακρύς κατάλογος ανησυχιών “γονάτισε” τις διεθνείς αγορές τον προηγούμενο μήνα, διαγράφοντας τα μεγάλα κέρδη των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών που σημειώθηκαν το καλοκαίρι.

Οι ανησυχίες ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται στα πρόθυρα της υπερθέρμανσης έστειλαν τις αποδόσεις των ομολόγων στα ύψη, προκαλώντας την πρώτη περίοδο έντονης αστάθειας της χρηματιστηριακής αγοράς μετά τον Φεβρουάριο, με τους επενδυτές να αναγκάζονται να επαναξιολογήσουν το γεγονός των ακριβών αποτιμήσεων που είχαν διαμορφώσει οι μετοχές σε πολλούς κλάδους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!