Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Χαρίτσης: Πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας
[Κέρδος]: Χαρίτσης: Πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας

[Κέρδος]: Χαρίτσης: Πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας

Αυτό που καταφέραμε να επιτύχουμε και αυτό που θα καταγραφεί στην ιστορία είναι τέσσερα πράγματα. Πρώτον, ότι ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα και βγάζουμε την χώρα από τα μνημόνια με όρους καθαρής εξόδου. Δεύτερο, η ρύθμιση του χρέους όπου δημιουργεί έναν σημαντικό δημοσιονομικό χώρο που μεταφράζεται σε 4 δισεκ. ευρώ κατ’ έτος μέχρι το 2023 και σε 2,8 δισεκ. ευρώ από το 2023 και για τα επόμενα δέκα χρόνια. Τρίτο, τα ταμειακά διαθέσιμα, το γεγονός δηλαδή ότι έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η πρόσβαση στις αγορές να γίνει όταν εμείς κρίνουμε ότι αυτό είναι συμφέρον για την ελληνική οικονομία, αλλά και να αντιμετωπίσουμε τις διεθνείς αναταράξεις που είναι πάρα πολύ έντονες. Το τέταρτο είναι ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για περισσότερες παρεμβάσεις στο κοινωνικό κράτος, στην Παιδεία, στην Υγεία, αλλά και για να γίνουν παρεμβάσεις στο αναπτυξιακό σκέλος, λόγω της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών».

Τα παραπάνω επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο επιμελητήριο Τρικάλων η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε βέβαια ότι το βασικό ζήτημα από εδώ και πέρα είναι το πώς σχεδιάζεται η επόμενη ημέρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια, λέγοντας ότι πρέπει να μεταφραστεί σε όρους πραγματικής οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!