Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Χαρίτσης: Κονδύλια 1,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για εκσυγχρονισμό υπηρεσιών του Δημοσίου και ανάσχεση της φυγής νέων επιστημόνων
[Κέρδος]: Χαρίτσης: Κονδύλια 1,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για εκσυγχρονισμό υπηρεσιών του Δημοσίου και ανάσχεση της φυγής νέων επιστημόνων

[Κέρδος]: Χαρίτσης: Κονδύλια 1,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για εκσυγχρονισμό υπηρεσιών του Δημοσίου και ανάσχεση της φυγής νέων επιστημόνων

Κονδύλια 1,5 δισ. ευρώ έχουν δεσμευτεί στο ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών και υπηρεσιών του Δημοσίου και για την ανάσχεση της τάσης φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην ομιλία του στο 2ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Δημόσιες Συμβάσεις Καινοτομίας, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, για τη σημασία των συμβάσεων καινοτομίας.

Ο υφυπουργός στην ομιλία του τόνισε, ότι η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία και συνδυάζεται με το βασικό στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση, την ανάσχεση της τάσης φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Ο κ. Χαρίτσης περιέγραψε το πλέγμα των σχετικών δράσεων που κινούνται σε τρεις άξονες: Την ενίσχυση της νέας, δυναμικής επιχειρηματικότητας, τη στήριξη των νέων ερευνητών και ερευνητριών και τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων, ώστε η ελληνική οικονομία να αλλάξει ρότα», σημείωσε ο υφυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!