Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Χαρίτσης: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει ευρωπαϊκούς πόρους
[Κέρδος]: Χαρίτσης: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει ευρωπαϊκούς πόρους

[Κέρδος]: Χαρίτσης: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει ευρωπαϊκούς πόρους

“Εθνικό ζήτημα, και πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία” χαρακτήρισε τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας -κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της βουλής- τους κινδύνους που ελλοχεύουν από “την εικόνα που καλλιεργείται ότι η Ελλάδα υπολείπεται και κινδυνεύει να χάσει ευρωπαϊκούς πόρους”. “Η χώρα μας έκανε άλματα τα προηγούμενα χρόνια και σε επίπεδο αποτελεσματικότητας και σε επίπεδο διαφάνειας στη διαχείριση των κονδυλίων”, αντέτεινε.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2020 που κατατέθηκε, ο Αλ. Χαρίτσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και ζήτησε να μάθει γιατί προβλέπεται υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το β΄ εξάμηνο του 2019, ενώ το α΄ εξάμηνο είχε καταγραφεί αύξηση στην εκτέλεσή του κατά 500 εκατ. ευρώ, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμανε, ακόμη, ότι η κατανομή των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων “πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι μόνο το ΑΕΠ αλλά και άλλα κριτήρια όπως η νησιωτικότητα και η ορεινότητα των περιοχών, καθώς και κοινωνικούς δείκτες, για να καλύπτονται πραγματικές ανάγκες”, και κάλεσε την κυβέρνηση να το λάβει υπόψη.

Για την περίοδο 2014-2020, ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στην επιτυχή ενεργοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων και υπενθύμισε ότι “ύστερα από τις ενέργειες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, επιβεβαίωσε σε επίσκεψή του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2018 ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης πόρων από τα ευρωπαϊκά και διαρθρωτικά ταμεία”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!