Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΧΑ: Στην πρέσα ο τραπεζικός κλάδος
[Κέρδος]: ΧΑ: Στην πρέσα ο τραπεζικός κλάδος

[Κέρδος]: ΧΑ: Στην πρέσα ο τραπεζικός κλάδος

Πωλήσεις με… αέρα Λονδίνου στις τράπεζες (ξανα)ρίχνουν το ΧΑ στις 680 μονάδες.

Συννεφιασμένη, απ’ ό,τι μαθαίνουμε η πρωτεύουσα της Αγγλίας, χαμηλό επενδυτικό βαρομετρικό για τον τραπεζικό κλάδο στο Road Show της ΕΧΑΕ, με συνέπεια οι απώλειες για τον Δείκτη Τραπεζών σταθερά μεγαλύτερες του 4% από τις 13:30 και μετά.

Συναλλαγές περίπου 4,9 εκατ. ευρώ στις μετοχές των συστημικών τραπεζικών, με τους πωλητές να έχουν εντείνει τις πιέσεις τους, με τον ΔΤΡ στις 570 μονάδες, την Alpha Bank ΑΛΦΑ -5,05% κατά 5,59% χαμηλότερα, την Εθνική κατά 4,04%, τη Eurobank κατά 4,20% ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες 6,53% σημειώνει η μετοχή της Πειραιώς.

Απ’ ό,τι φαίνεται οι ξένοι δεν προτίθενται να αναλάβουν επιπλέον ρίσκο στην ελληνική αγορά, τουλάχιστον στο διάστημα που απομένει μέχρι το «κλείσιμο των βιβλίων τους» για το 2018, δίνοντας επί της ουσίας… ραντεβού για το 2019.

Αυτή είναι η εκτίμηση που διαμορφώνεται από αρκετούς i.r. τραπεζών και εισηγμένων στις συναντήσεις που έχουν με ξένα funds αυτό το διήμερο. Κάτι που αποτυπώνεται και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ Σωκράτη Λαζαρίδη πως οι ξένοι επενδυτές εστιάζουν σε επιμέρους εισηγμένες.

Stock picking δηλαδή και βλέπουμε… Τακτική που ακολουθείται από την πλειονότητα των ξένων από τα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου, διάστημα στο οποίο «κορυφώθηκε» ο ανοδικός κύκλος στα επίπεδα των 885 μονάδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!