Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Bloomberg: Στις πιο “μίζερες” οικονομίες του κόσμου η Ελλάδα
[Κέρδος]: Bloomberg: Στις πιο “μίζερες” οικονομίες του κόσμου η Ελλάδα

[Κέρδος]: Bloomberg: Στις πιο “μίζερες” οικονομίες του κόσμου η Ελλάδα

Στις πιο “δυστυχισμένες” χώρες του κόσμου, δηλαδή μεταξύ εκείνων με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές για το 2018, περιλαμβάνεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg, Misery Index, που την τοποθετεί στην 5η θέση σε σύνολο 66 χωρών.

Ο δείκτης υπολογίζει τις προοπτικές του πληθωρισμού και της ανεργίας, με το Bloomberg να καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα πως η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία φέτος είναι οι αυξανόμενες τιμές, και όχι τόσο η ανεργία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, το 2017 η Ελλάδα κατείχε την έκτη θέση ως η πιο “μίζερη” οικονομία του κόσμου, ενώ για το 2018, οι προβλέψεις την τοποθετούν στην πέμπτη θέση.

Τα πρωτεία της πιο δυστυχισμένης χώρας κατέχει για τέταρτη χρονιά η Βενεζουέλα, ενώ η λιγότερο δυστυχισμένη είναι η Ταϊλάνδη.

Όσον αφορά στις επιδόσεις της Βενεζουέλας, τα υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού κάνουν τους οικονομολόγους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Μάλιστα, το ΔΝΤ εκτιμάει ότι ο πληθωρισμός της χώρας το 2018 θα “εκτοξευτεί” στο 13.000%, από το περίπου 2.400% το 2017.

Από την άλλη, το Μεξικό καταγράφει τη μεγαλύτερη πρόοδο φέτος, κατεβαίνοντας 16 θέσεις, πλησιάζοντας τις “λιγότερο δυστυχισμένες” χώρες, καθώς οι οικονομολόγοι παραμένουν αισιόδοξοι ως προς τις προοπτικές του πληθωρισμού που αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,1% το 2018, σε σχέση με το 6% του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!