Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Αρχίζουν από σήμερα τα αιτήματα των τραπεζών για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
[Κέρδος]: Αρχίζουν από σήμερα τα αιτήματα των τραπεζών για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

[Κέρδος]: Αρχίζουν από σήμερα τα αιτήματα των τραπεζών για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Μαζικά αιτήματα για μετάπτωση πλειστηριασμών από το… φυσικό στο ηλεκτρονικό περιβάλλον θα αρχίσουν να υποβάλλουν από σήμερα Δευτέρα οι ελληνικές τράπεζες, καθώς μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης το νέο σύστημα είναι έτοιμο.

Οι πρώτες πωλήσεις ακινήτων από τις τράπεζες μέσω της νέας πλατφόρμας αναμένονται στις αρχές Δεκεμβρίου. Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η πιστοποίηση των συμβολαιογράφων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Στόχος τους είναι να επισπευσθούν οι ρευστοποιήσεις ενεχύρων για υποθέσεις που μπορεί να… σέρνονται ακόμη και από το 2015, λόγω των συνεχών αναβολών που προκάλεσαν κυρίως οι δράσεις κινημάτων αλληλεγγύης με την παρεμπόδιση των συνεδριάσεων και τον προπηλακισμό συμβολαιογράφων.


Στο στόχαστρο των πιστωτικών ιδρυμάτων θα βρεθεί και η πρώτη κατοικία για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στον νόμο Κατσέλη και δεν είναι συνεργάσιμοι για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης για το δάνειό τους. Οι τραπεζικές διοικήσεις θα επιδιώξουν στο μέτρο του δυνατού να προχωρήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς έχουν δεσμευτεί στην ΕΚΤ να παρουσιάσουν πρόοδο σε αυτό το μέτωπο.


Διαφορετικά κινδυνεύουν με επιπρόσθετες προβλέψεις. Στην τελευταία συνάντηση των επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών ομίλων στη Φρανκφούρτη με κορυφαία στελέχη της Ευρωτράπεζας, οι ελληνικές διοικήσεις έλαβαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!