Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Απάντηση Αβραμόπουλου σε Παπαδημούλη για την πορεία της μετεγκατάστασης προσφύγων
[Κέρδος]: Απάντηση Αβραμόπουλου σε Παπαδημούλη για την πορεία της μετεγκατάστασης προσφύγων

[Κέρδος]: Απάντηση Αβραμόπουλου σε Παπαδημούλη για την πορεία της μετεγκατάστασης προσφύγων

Απάντηση έδωσε η Κομισιόν, διά στόματος του Αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, σε ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη 

Πιο συγκεκριμένα, ο Ελληνας πρώην υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση που συνυπογράφουν 7 Ευρωβουλευτές από την Ευρωομάδα της Αριστεράς, τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες, σημειώνει πως τα κράτη-μέλη έχουν συμφωνήσει να επαναγκαταστήσουν 22.504 εκτοπισμένα άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας, μέχρι και τις 8 Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος «αποφεύγει να αναφερθεί στη συμφωνία του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν στη μετεγκατάσταση 160.000 ατόμων, συμφωνία που υλοποιείται μέχρι και σήμερα με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς».

Αντίθετα, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Αβραμόπουλος περιορίζει την αναφορά του στα περίπου 10.000 άτομα, τα οποία μέχρι και τις 12 Σεπτέμβρη είχαν επανεγκατασταθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ιουλίου του 2015. 

Παρόλα αυτά, η Κομισιόν εκτιμάει ότι η διαδικασία υλοποίησης κινείται σε καλό δρόμο, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει «να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών, με τακτικές εκθέσεις σχετικά με τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!