Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα Golden Visa στην Κύπρο – Πιο χρονοβόρα η διαδικασίαΚ
[Κέρδος]: Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα Golden Visa στην Κύπρο – Πιο χρονοβόρα η διαδικασίαΚ

[Κέρδος]: Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα Golden Visa στην Κύπρο – Πιο χρονοβόρα η διαδικασίαΚ

Ανήσυχη ηρεμία επικρατεί στις τάξεις των επιχειρηματιών ανάπτυξης ενόψει της εφαρμογής σε λίγες βδομάδες του νέου προγράμματος για παραχώρηση ιθαγένειας έναντι επενδύσεων.

Το υπουργικό συμβούλιο τον περασμένο Φεβρουάριο ενέκρινε μια σειρά νέων μέτρων που αφορούν την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου έναντι επένδυσης μέχρι €2,5 εκατ.

Άμεση ισχύ είχε μόνο το μέτρο που αφορά την απόκτηση βίζας Schengen, το οποίο όπως διαφάνηκε ήδη προκαλεί αρκετή καθυστέρηση στην όλη διαδικασία μέχρι την υποβολή της αίτησης.

Άλλες πρόνοιες του νέου σχεδίου αφορούν, μεταξύ άλλων, δωρεά €75 χιλ. στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και άλλα τόσα στον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης.

Τρέχουν να προλάβουν την 15η Μαΐου

Ο πρόεδρος του συνδέσμου επιχειρηματιών ανάπτυξης γης και οικοδομών Παντελής Λεπτός σε δηλώσεις στη StockWatch, ανέφερε ότι για την ώρα οι προσπάθειες των συνεργατών τους εστιάζονται στην προώθηση των αιτήσεων που εκκρεμούν, πριν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα.

«Δυστυχώς υπάρχει πίεση χρόνου», είπε και εξήγησε ότι «λόγω της θεώρησης Schengen, οι επενδυτές πρέπει να υποβάλλουν αρκετά έγγραφα στη χώρα τους ενώ έχει επηρεαστεί και η εκταμίευση των χρημάτων τους από τις τράπεζες. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές φοβούνται ότι δεν θα προλάβουν μέχρι τις 15 Μαΐουνα υποβάλουν την αίτηση τους».

Ο κ. Λεπτός διευκρίνισε επίσης ότι αν και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν ένα ακίνητο, εντούτοις η πράξη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εάν δεν υποβληθεί ο φάκελος με όλα τα έγγραφα.

Παρόλα αυτά ο κ. Λεπτός εξέφρασε ικανοποίηση για την ποιότητα των επενδυτών που προσελκύει η Κύπρος μέσω του προγράμματος των πολιτογραφήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!