Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Αντίστροφη μέτρηση για το καλυμμένο ομόλογο της ΕΤΕ
[Κέρδος]: Αντίστροφη μέτρηση για το καλυμμένο ομόλογο της ΕΤΕ

[Κέρδος]: Αντίστροφη μέτρηση για το καλυμμένο ομόλογο της ΕΤΕ

Εντός της εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, να προχωρήσει η Εθνική τράπεζα στην έκδοση 3ετούς καλυμμένου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει τις επόμενες εβδομάδες η Eurobank. Και στις δύο εκδόσεις, τα ομόλογα θα καλυφθούν από ιδιώτες ξένους επενδυτές.

Σε ό,τι αφορά στην επικείμενη έκδοση της Εθνικής, πηγές αναφέρουν ότι τα μηνύματα από την πλευρά των επενδυτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και το επιτόκιο εκτιμάται ότι θα κινηθεί χαμηλότερα από το 3%.

Το roadshow που πραγματοποίησαν ο ανάδοχος της έκδοσης, η ελβετική τράπεζα UBS και οι ξένες επενδυτικές τράπεζες Deutsche Bank, Goldman Sachs, BofA ML, HSBC και NatWest Markets στις 4 Οκτωβρίου ανέδειξε το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών αλλά και τη δυναμική που ανακτούν -μετά από τρία και πλέον χρόνια αποκλεισμού- οι ελληνικές τράπεζες στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

Με την κίνηση αυτή η Εθνική Τράπεζα θα ενισχύσει έτι περαιτέρω τη ρευστότητά της, με στόχο έως το τέλος του έτους να αποπληρώσει τα 2,6 δισ. ευρώ που έχουν απομείνει από τον δανεισμό, τον οποίο έχει λάβει από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, η Εθνική θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα απεγκλωβιστεί από τον ακριβό (σ.σ. επιτόκιο 1,55%) δανεισμό του ELA.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!