Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Άνοδος άνω των 200 μονάδων για τον Dow Jones
[Κέρδος]: Άνοδος άνω των 200 μονάδων για τον Dow Jones

[Κέρδος]: Άνοδος άνω των 200 μονάδων για τον Dow Jones

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street με ώθηση από τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Bank of America, τα καλά στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και την αποκλιμάκωση της έντασης στη Συρία.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη του τραπεζικού ομίλου στο α’ τρίμηνο αυξήθηκαν στα 6,92 δισ. δολάρια ή 62 σεντς ανά μετοχή από 5,34 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχα, τα έσοδα ανήλθαν στα 23,12 δισ. δολάρια από 22,25 δισ. πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 59 σεντς και έσοδα στα 23,06 δισ. δολάρια.

Επιπλέον θετικός ήταν ο αντίχτυπος από την αύξηση των λιανικών πωλήσεωντον Μάρτιο μετά από τρεις διαδοχικές μειώσεις. Ειδικότερα οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη αύξηση κατά 0,4%.

Στον αντίποδα, προβλημάτισε η πτώση της κατασκευαστικής εμπιστοσύνης τον Απρίλιο στις 69 μονάδες από 79 τον Μάρτιο.

Επιστρέφοντας στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Merck σημείωσε άνοδο 2,6% μετά από επιτυχή δοκιμή φαρμάκου για τον καρκίνο.

Στο μεταξύ, φαίνεται να αποκλιμακώνεται η ένταση στη Συρία μετά τους βομβαρδισμούς του Σαββάτου από τις ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία σε αντίποινα της χημικής επίθεσης στην πόλη Ντούμα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ φέρεται να θέλει να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,87% ή 212 μονάδων στις 24.573, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,81% στις 2.677 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,7% στις 7.156 μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!