Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ανατροπές για «μπλοκάκια», αποδείξεις δαπάνης και ΙΚΕ
[Κέρδος]: Ανατροπές για «μπλοκάκια», αποδείξεις δαπάνης και ΙΚΕ

[Κέρδος]: Ανατροπές για «μπλοκάκια», αποδείξεις δαπάνης και ΙΚΕ

Αλλαγές στην ασφάλιση των εργαζόμενων μισθωτών που έχουν παράλληλη απασχόληση και «μπλοκάκι» θα περιλαμβάνει το ασφαλιστικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή στις αρχές του νέου έτους. Πρόκειται για αλλαγές που έρχονται τρία χρόνια μετά τις εκ βάθρων ανατροπές του Νόμου Κατρούγκαλου, που επέβαλε πολλαπλές εισφορές στα «μπλοκάκια».

Πλέον, στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας θα υπάρχει διάταξη που θα καταργεί την υποχρέωση για καταβολή διπλών εισφορών. Προσοχή όμως, η απαλλαγή θα ισχύει για όσους έχουν από την μισθωτή εργασία τους μεικτό μισθό άνω των 780 ευρώ, προκειμένου στην πράξη να καταβάλλουν στο σύστημα, το ύψος των εισφορών που αντιστοιχεί στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία των μη μισθωτών.

Αλλαγές έρχονται και στην αμοιβή με απόδειξη δαπάνης, ενώ στο τραπέζι του υπουργείου Εργασίας υπάρχουν σενάρια και για παρεμβάσεις στην ασφάλιση των μελών ΙΚΕ.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, η διάταξη για τα “μπλοκάκια” θα προβλέπει ότι σε περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι ταυτόχρονα και μισθωτός, δεν θα υποχρεούται στην καταβολή εισφορών για την δεύτερη απασχόληση. Για να είναι πλήρης η απαλλαγή, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να καλύπτει με τις εισφορές της μισθωτής απασχόλησης την ελάχιστη εισφορά για σύνταξη και υγεία των 210 ευρώ που ισχύει για τους μη μισθωτούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!