Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ανάπτυξη μόλις 1,3% φέτος προβλέπει η Morgan Stanley -Πιθανός θετικός καταλύτης οι εκλογές
[Κέρδος]: Ανάπτυξη μόλις 1,3% φέτος προβλέπει η Morgan Stanley -Πιθανός θετικός καταλύτης οι εκλογές

[Κέρδος]: Ανάπτυξη μόλις 1,3% φέτος προβλέπει η Morgan Stanley -Πιθανός θετικός καταλύτης οι εκλογές

Αισιόδοξη στάση στη μακροοικοομική εικόνα της Ελλάδας διατηρεί η Morgan Stanley, όπως αναφέρει σε σχετική έκθεσή της στην οποία προβλέπει ανάπτυξη 1,3% φέτος.

Όπως προβλέπει, η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό 1,7% τη διετία 2019-2020. Ενώ η πρόβλεψη είναι μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις της, σημειώνει ότι αυτό σχετίζεται κυρίως με την αδυναμία που παρουσιάστηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Ο οίκος εκτιμά ότι η ήπια διόρθωση που καταγράφηκε το τέταρτο τρίμηνο ήταν μια «ανατάραξη». Τα στοιχεία στην Ελλάδα τείνουν να είναι ευμετάβλητα, οπότε δεν μας προβληματίζει, ιδιαίτερα δεδομένης της δυναμικής των προηγούμενων τριμήνων, αναφέρει ο οίκος. Σημειώνει ότι πιθανότατα η ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2019 είναι καλύτερη, αλλά αναμένεται να διατηρηθεί ένα επίπεδο αδυναμίας. Πιο αξιοσημείωτη επιτάχυνση αναμένεται να λάβει χώρα από το δεύτερο τρίμηνο και μετά, καθώς βελτιώνεται το κλίμα από τα συνεχιζόμενα θετικά βήματα εξόδου από τα μνημόνια.

Τα θετικά βήματα

Η Αθήνα έχει πετύχει σημαντικά ορόσημα που ενισχύουν την εμπιστοσύνη στην οικονομία και τα δημόσια οικονομικά. Παραμένει ένα μεγάλο «μαξιλάρι» ρευστότητας ενώ έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση στις αγορές και η χώρα προετοιμάζεται να αποπληρώσει πρόωρα τα ακριβά δάνεια του ΔΝΤ. Αυτά είναι τα βήματα που ακολούθησαν και άλλες χώρες που βρίσκονταν σε μνημόνια και είναι θετικά από άποψη βιωσιμότητας του χρέους, επισημαίνει η MS.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!