Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ανάπτυξη 6,7% στην Κίνα το τρίτο τρίμηνο
[Κέρδος]: Ανάπτυξη 6,7% στην Κίνα το τρίτο τρίμηνο

[Κέρδος]: Ανάπτυξη 6,7% στην Κίνα το τρίτο τρίμηνο

Με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης κινήθηκε η Κίνα το γ’ τρίμηνο του έτους, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το Πεκίνο θα καταφέρει να πιάσει τον στόχο του έτους, χάρη στις κρατικές δαπάνες, τον τραπεζικό δανεισμό που βρίσκεται σε ιστορικό ρεκόρ και την ακμάζουσα αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,7%, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα στοιχεία δείχνουν μια σταθεροποίηση της κινεζικής οικονομίας η οποία ωστόσο εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και την αγορά ακινήτων, ενώ την ίδια στιγμή οι ιδιωτικές επενδύσεις και οι εξαγωγές παραμένουν αναιμικές.

Μάλιστα, όπως γράφει το Reuters, ορισμένοι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το Πεκίνο θα πρέπει να κόψει στο μισό την χρηματοδότηση και να απαγκιστρωθεί από την εμμονή με τους «σκληρούς» στόχους, καθώς μπορούν να καταστρέψουν τόσο τις μεταρρυθμίσεις αλλά και την μακροπρόθεσμη ευρωστία της οικονομίας.

«Μέχρι στιγμής φέτος έχουν κάνει ότι περνάει από το χέρι τους για να πιάσουν τους στόχους ανάπτυξης. Και τώρα έχουμε αυτή την απροσδόκητη βοήθεια από την αγορά ακινήτων η οποία θα βοηθήσει σε αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!