Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Alpha Bank: Τιτλοποίηση- μαμούθ και νέα δάνεια 14 δισ. ευρώ στον ιδιωτικό τομέα
[Κέρδος]: Alpha Bank: Τιτλοποίηση- μαμούθ και νέα δάνεια 14 δισ. ευρώ στον ιδιωτικό τομέα

[Κέρδος]: Alpha Bank: Τιτλοποίηση- μαμούθ και νέα δάνεια 14 δισ. ευρώ στον ιδιωτικό τομέα

Με μία τιτλοποίηση- μαμούθ η Alpha Bank επιχειρεί να ανεβάσει ταχύτητα στη μείωση των κόκκινων δανείων και εν γένει ευρύτερα στην εξυγίανση του ισολογισμού της. Βασικός στόχος του στρατηγικού της σχεδίου είναι έως το 2022 να έχει μειώσει στο 5% το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων έως το 2022.

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο για την περίοδο 2020-22, που παρουσίασε η τραπεζα, σχεδιάζει μίας από τις μεγαλύτερες τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην ευρωπαϊκή αγορά. Η συναλλαγή ύψους 12 δισ. ευρώ θα έει ως αποτέλεσμα τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα κατά περίπου 73% και θα διαμορφώσει τους δείκτες NPE και NPL σε 20% και 10% αντίστοιχα, επισημαίνεται.

Μετά τη συναλλαγή ο δείκτης κεφαλαίων κοινών μετοχών της κατηγορίας 1 (CET1) θα διατηρηθεί σε επίπεδα άνω των ελάχιστων εποπτικών απαιτήσεων. Συγκεκριμένα η τράπεζα στοχεύει στο να κρατήσει τον CET1 πάνω από το 15% και τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) πάνω από το 17% το 2022, καθώς σκοπεύει να αξιοποιήσει πλήρως το διαθέσιμο περιθώριο 2% για έκδοση κεφαλαίων κατηγορίας ΙΙ (Tier 2). Σημειώνεται δε ότι η συναλλαγή δεν επιφέρει dilution μετοχών.

Η Alpha Bank σημειώνει πως το πρόγραμμα εγγυήσης των ελληνικών τιτλοποιήσεων, που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση και θα ψηφιστεί στο προσεχές διάστημα, θα έχει καταλυτική δράση στις προσπάθεις των τραπεζών να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!