Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Alpha Bank: Πουλάει «κόκκινα» δάνεια 800 εκατ. ευρώ
[Κέρδος]: Alpha Bank: Πουλάει «κόκκινα» δάνεια 800 εκατ. ευρώ

[Κέρδος]: Alpha Bank: Πουλάει «κόκκινα» δάνεια 800 εκατ. ευρώ

Χαρτοφυλάκιο με μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων ονομαστικής αξίας 800 εκατ. ευρώ, τα οποία διαθέτουν στο σύνολό τους εξασφαλίσεις κυρίως επί ακινήτων βγάζει προς πώληση η Alpha Bank λαμβάνοντας την σκυτάλη από την Τράπεζα Πειραιώς.

Με βάση το περιληπτικό ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο εστάλη από την Citigroup σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, ο διαγωνισμός, με την κωδική ονομασία Jupiter, αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα, με την υπογραφή συμβάσεων εμπιστευτικότητας. Θα τρέξει, δε, εντός Καλοκαιριού, με στόχο, βάσει του ενδεικτικού χρονοδιαγράμματος, να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τις εξής υποκατηγορίες: α) «κόκκινα» δάνεια περίπου 500 μικρομεσαίων επιχειρήσεων ονομαστικής αξίας 800 εκατ. ευρώ, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί 1.700 ακινήτων και β) ακίνητα, τα οποία έχουν περιέλθει στην τράπεζα, ανακτήσιμης αξίας περίπου 54 εκατ. ευρώ.

Η αξία των 1.700 ακινήτων, που αποτελούν τις εξασφαλίσεις του χαρτοφυλακίου δανείων, υπολογίζεται στα 450 εκατ. ευρώ, ενώ η σύνθεση της αξίας των εξασφαλίσεων, ανά κατηγορία ακινήτων, είναι η εξής: το 36% προέρχεται από ξενοδοχειακά καταλύματα, το 25% από κατοικίες, το 23% από εμπορικά ακίνητα και το υπόλοιπο 16% από άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Το 28% των ενεχυριασμένων ακινήτων βρίσκεται στην Αττική, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα προς πώληση ακίνητα, που έχουν περιέλθει στην κατοχή της τράπεζας, ανέρχεται σε 70%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!