Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Alpha Bank: Περισσότερες ρυθμίσεις κόκκινων δανείων
[Κέρδος]: Alpha Bank: Περισσότερες ρυθμίσεις κόκκινων δανείων

[Κέρδος]: Alpha Bank: Περισσότερες ρυθμίσεις κόκκινων δανείων

Το βασικό χαρακτηριστικό του πρώτου τριμήνου ήταν ότι οι εκπλήξεις ήταν ελάχιστες σε ότι αφορά την πορεία, σημείωσε η διοίκησή της κατά την διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Ως μοναδική «έκπληξη» χαρακτηρίστηκε η ταχύτερη μείωση του ρίσκου χώρας, απ’ όσο ήταν οι προσδοκίες, κάτι που βοηθά την τράπεζα.

Οι νέες χορηγήσεις τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς ήταν 600 εκατ. ευρώ και κατά κύριο λόγο κατευθύνθηκαν σε επιχειρήσεις. Η δε εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι η ζήτηση θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, οι συναλλαγές κόκκινων δανείων ύψους 4 δισ. ευρώ που προωθεί η τράπεζα θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες με στόχο να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους. Ειδικότερα σε ότι αφορά το πακέτο δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις (Neptune) και την τιτλοποίηση εξασφαλισμένων δανείων λιανικής (Orion), αθροιστικού ύψους 3,8 δισ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Επιπρόσθετα υπάρχει και ένα πακέτο 800 εκατ. ευρώ μη εξασφαλισμένων δανείων λιανικής και μικρών επιχειρήσεων, η πώληση των οποίων προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2019 και να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.

Σχολιάζοντας θέματα κόκκινων δανείων (NPEs), όπως δηλώθηκε, η τράπεζα προχωρά την κατάτμηση και ταξινόμηση του χαρτοφυλακίου σε «core» και «non core» προκειμένου να καθορίσει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!