Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Aegean: Θέσεις εργασίας, αφίξεις, τουριστικά έσοδα -Τι αλλάζει η επένδυση των 3 δισ. δολαρίων
[Κέρδος]: Aegean: Θέσεις εργασίας, αφίξεις, τουριστικά έσοδα -Τι αλλάζει η επένδυση των 3 δισ. δολαρίων

[Κέρδος]: Aegean: Θέσεις εργασίας, αφίξεις, τουριστικά έσοδα -Τι αλλάζει η επένδυση των 3 δισ. δολαρίων

Σε ριζική ανανέωση του στόλου της με την απόκτηση τουλάχιστον 46 νέων αεροσκαφών Airbus A320 neo και A321 neo έως το 2025 προχωρά η Aegean , η οποία σε μία εντυπωσιακή τελετή στην τεχνική βάση της εταιρείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσίασε τα τρία πρώτα καινούργια αεροπλάνα που θα ξεκινήσουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες.

Η προμήθεια των υπερσύγχρονων αεροσκαφών αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον κλάδο των αερομεταφορών στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα, δεδομένου ότι αναμένεται να αγγίξει τα 3 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία μάλιστα διατηρεί το δικαίωμα απόκτησης 12 επιπλέον αεροσκαφών εφόσον απαιτηθεί για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών.

Τα καινούρια αεροσκάφη Airbus

Τα καινούργια Airbus, τα οποία είναι βαμμένα στα νέα χρώματα της εταιρείας και φέρουν το νέο σήμα της Aegean, αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του μεγαλύτερου ελληνικού αερομεταφορέα.

Είναι εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων Pratt & Whitney οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα δύο επιπλέον ωρών πτήσης, λόγω μειωμένης κατανάλωσης καυσίμων και βάρους. Ως εκ τούτου, το κάθε νέο αεροπλάνο θα μπορεί να διανύει επιπλέον απόσταση που κυμαίνεται από 600 έως και 1.500 χιλιόμετρα.

Η προηγμένη τεχνολογία των νέων αεροσκαφών έχει σημαντικά οφέλη και για το περιβάλλον, δεδομένου ότι έχει έως και 23% χαμηλότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα ανά θέση, σε σχέση με τα Airbus προηγούμενης γενιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!