Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Η ΑΑΔΕ κυνηγάει την φοροδιαφυγή με το #Apodixi_Please -Εκστρατεία ενημέρωσης των τουριστών
[Κέρδος]: Η ΑΑΔΕ κυνηγάει την φοροδιαφυγή με το #Apodixi_Please -Εκστρατεία ενημέρωσης των τουριστών

[Κέρδος]: Η ΑΑΔΕ κυνηγάει την φοροδιαφυγή με το #Apodixi_Please -Εκστρατεία ενημέρωσης των τουριστών

Καλή η «Τρίαινα», καλή η «Νυχτερίδα», καλή και η επιδρομή στις βίλες- χρυσωρυχεία, αλλά αν δεν μπουν στο κόλπο και οι τουρίστες, το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στα νησιά δεν θα αντιμετωπιστεί εύκολα.

Αυτή είναι η λογική της καμπάνιας που ξεκίνησε η ΑΑΔΕ με ονομασία «Apodixi please », με στόχο να ενημερώσει τους τουρίστες για τα δικαιώματα τους αλλά και για τα κόλπα που χρησιμοποιούν επιτήδειοι στη χώρα μας, προκειμένου να κλέψουν την εφορία. Το ενθαρρυντικό είναι ότι ειδικά οι Ευρωπαίοι επισκέπτες δείχνουν ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της φοροδιαφυγής και φαίνεται να γνωρίζουν το πρόβλημα με τις αποδείξεις στη χώρα μας.

Η καμπάνια αναπτύσσεται σε δύο πεδία. Κατ’ αρχάς, με banners που παίζουν μέσω Google campaign σε ξένα sites, τα οποία σε οδηγούν σε ειδική διαμορφωμένη σελίδα της ΑΑΔΕ. Εκεί, οι τουρίστες ενημερώνονται ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις (ταξί, περίπτερα) μπορούν να πληρώνουν με κάρτα κι ως εκ τούτου οι υπόχρεοι π.χ. εστιατόρια ή καφέ δεν έχουν το δικαίωμα να τους ζητάνε μετρητά. Επιπλέον, ενημερώνονται ότι άπαντες υποχρεούνται σε έκδοση απόδειξης και μάλιστα μέσω ταμειακής μηχανής- πάλι με ελάχιστες εξαιρέσεις- με την επισήμανση ότι αν δεν λάβουν απόδειξη, δεν υποχρεούνται να πληρώσουν το λογαριασμό.

Οι τουρίστες ενημερώνονται, μάλιστα, με την αντιπαραβολή δύο φωτογραφιών, για το γνωστό κόλπο, όπου αντί απόδειξης, ο «πονηρός» επαγγελματίας φέρνει το δελτίο παραγγελίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!