Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Τα 30 προγράμματα χρηματοδότησης που τρέχουν ή… έρχονται
[Κέρδος]: Τα 30 προγράμματα χρηματοδότησης που τρέχουν ή… έρχονται

[Κέρδος]: Τα 30 προγράμματα χρηματοδότησης που τρέχουν ή… έρχονται

Με ένα ευρύ πλέγμα, 30 προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων που είτε είναι σε εξέλιξη, είτε πρόκειται να προκηρυχθούν στο επόμενο διάστημα, φιλοδοξεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να τονώσει την επιχειρηματικότητα. Απαραίτητη, ωστόσο, προϋπόθεση, είναι και η ενεργοποίηση του τραπεζικού συστήματος, το οποίο εμπλέκεται ενεργά ως συνεπενδυτής σε μια σειρά προγραμμάτων, όπως αυτά που διαχειρίζεται το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Ουσιαστικά, στόχος του υπουργείου, όπως έγραψε χθες το Euro2day.gr είναι να κινητοποιήσει, κοινοτικούς, εθνικούς και τραπεζικούς πόρους ύψους 7,8 δισ. ευρώ, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα ενεργοποιήσουν την επόμενη τριετία επενδύσεις της τάξεως των 22 δισ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή, οι εθνικοί και κοινοτικοί πόροι είναι άμεσα διαθέσιμοι καθώς προέρχονται από το ΕΣΠΑ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) γεγονός που σημαίνει ότι όπου δεν χρειάζεται τραπεζική συμμετοχή, τα προγράμματα μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.

Ωστόσο, ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η τραπεζική συνεισφορά, στις περισσότερες (περιπτώσεις) αυτή έχει εξασφαλισθεί, όπως λόγου χάρη στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ όπου έχουν υπογραφεί οι συμφωνίες για τη συμμετοχή των τραπεζών με το ποσό των 549 εκατ. ευρώ. Σημαντική επίσης, αναμένεται να είναι και η συμβολή των ιδιωτών αλλά και θεσμικών επενδυτών που χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις μέσω των ταμείων επιχειρηματικών συμμετοχών.

Η μεγαλύτερη εμπλοκή του τραπεζικού συστήματος στη χρηματοδότηση της οικονομίας, αποτέλεσε και το αντικείμενο της χθεσινής ευρείας σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Οικονομίας υπό τον Γιάννη Δραγασάκη και των επικεφαλής των τραπεζών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!